Jump to recipe

ארבעה מתכונים מהירי הכנה וטעימים להפליא, לאירוח חגיגי ולבן בשבועות

מי הזיז את הגבינה שלי

שבועות הוא החג האהוב עלי בשנה, ומכמה סיבות: זהו חג לבן, נקי ועשיר בטעמים. חג המסמל התחדשות, אביב וביכורי השדה. לכן כמו בכל שנה עוד לפני בוא החג אני מתחילה לבדוק שלל מתכונים ישנים וחדשים, משודרגים ומיוחדים להכנה לסעודת החג.

לכבודו החלטתי לארח אצלי במדור את אינס ינאי, בלוגרית אשר הקימה יחד עם הצלם אפיק גבאי את הבלוג "תיק אוכל" (tikochel.blogspot.co.il), שבו אפשר למצוא  מתכונים ממדינות שונות בעולם וגם אוכל בהשפעות גליליות עם חיבורים לאדמה ולטבע.

ינאי גדלה בבית בגליל עם טעמים וריחות מהמטבח התוניסאי של אמא שלה, אשר שולבו לצד חגיגה של טעמים מהמטבח האיטלקי, שממנו הגיע אביה. טעמי הילדות שלה אפשרו לה להצליח לשלב בהצלחה בין איטליה, תוניס והמטבח הגלילי, וליצור הכלאה בין מטעמים מיוחדים משלושה מטבחים ששזורים זה בזה.

נפגשנו ב"פותחים שולחן" בכפר הרא"ה עם המון גבינות משובחות של משק יעקבס. ינאי המליצה שהשנה נכין לכבוד ארוחת החג מספר מנות מהירות הכנה, שהגבינות נוכחות בהן במלוא הדרן. בחרנו במנות לא מורכבות, לא מסובכות וכמובן טעימות מאוד שיכולות להשתלב בכל תפריט שתרכיבו לארוחת החג.

?Who moved my cheese

Once again, we find ourselves preparing for the festival of Shavuot, which is my favorite holiday for a few reasons. Firstly, this is the holiday where we all wear white clothing, everything is clean and the food is flavorful. Shavuot symbolizes rejuvenation and we celebrate the land's first fruits. I love to prepare a mixture of traditional dishes that I know my family loves, but also to mix it up with a few new, refreshing recipes.

This year, I welcomed blogger Inez Yanai who together with photographer Afik Gabai produces a blog called 'Tik Ochel' (tikochel.blogspot.co.il) which gathers recipes from around the world that compliment the Italian dishes Yanai has been preparing from her childhood growing up in the Galilee.

Yanai, who has academic degrees in media and communications, decided at some point to follow her heart and transition into the culinary field. Her blog was the perfect outlet for her to combine her talents of preparing tasty food, writing, styling and photography. Yanai grew up in the Galilee eating tasty Tunisian dishes (from her mother's side) alongside delicious Italian cuisine (from her father's side). Yanai offers workshops, and also works as a styling consultant for food companies.

When Yanai and I sat down to go over which recipes we should include in this special Shavuot column, she recommended that we use lots of simple, but tasty, cheeses. This way, you can prepare dishes that are quick and easy, but that make a strong impression for your guests.

For the English recipe scroll down

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

פאי מסקרפונה, צנוברים, ענבים ונענע

מהבצק להכנת הקלתית נשארת כמות בצק שאותה אפשר לרדד ולקרוץ מתוכה פרחים קטנים מאוד. אופים אותם בנפרד והם משמשים לקישוט הפאי בתום ההכנה. את הפירות המעטרים את העוגה אפשר לשנות לפי בחירתכם וטעמכם.

החומרים: (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

לקלתית:

2 כוסות קמח, מנופה

1/2 כוס קמח שקדים

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה, חתוכה רכה

1 חלמון

למלית:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

100 גרם אבקת סוכר

1 כף קליפת לימון, מגוררת

3 כפות אבקת פודינג בטעם וניל

500 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

לציפוי:

1 כוס ענבים, חצויים

50 גרם צנוברים, קלויים

לקישוט:

1/4 כוס צנוברים

1/2- 3/4 כוס ענבים כהים, חצויים

1/2 כוס ממלית קרם הגבינה

עלי נענע

פרחים מבצק הקלתית

אופן ההכנה:

מניחים במעבד מזון את כל חומרי הבצק, ומעבדים לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה עם מעט קמח ומעבירים לתבנית פאי עמוקה. מהדקים את הבצק לדפנות. משאריות הבצק קורצים פרחים קטנים.

מעבירים את התבנית המרופדת בבצק למקרר לרבע שעה ואז אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-20 דקות. מסדרים את פרחי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים גם את הפרחים. מצננים.

הכנת המלית – מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, קליפת הלימון המגוררת והפודינג. מוסיפים את הגבינה אל השמנת ומקציפים לקבלת קרם אחיד וחלק.

ממלאים את הקלתית בקרם המסקרפונה ומשאירים כ- 1/2 כוס מהקרם. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק, לקישוט הפאי. מעטרים את העוגה בנקודות או בתלוליות קרם ומנחים את פרחי הבצק האפויים, הצנוברים הקלויים, הענבים החצויים ועלי הנענע. חשוב לצנן את הפאי לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

 

 

מיני קממבר צלויות על מצע בצל ועשבי תיבול

החומרים: (ל-6-4 סועדים)

3 יחידות מיני קממבר

2 בצלים סגולים, פרוסים דק

4 גבעולי תימין

1 כפית מלח גס

2 כפות שמן זית

1 כפית סילאן

להגשה: לחם טרי או צנימים

אופן ההכנה:

מסדרים על תבנית תנור נייר אפייה ומפזרים את פרוסות הבצלים בשכבה אחידה. מניחים על פרוסות הבצלים את הגבינות ועליהן מסדרים את ענפי התימין. יוצקים על הגבינות זרזיפים של שמן זית וסילאן, ובוזקים מעל מלח גס.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180 מעלות) וצולים במשך 10 דקות. מגישים לצד פרוסות לחם טרי או צנימים.

 

 

 

 

שבלולים ממולאים בתרד, קשקבל וגאודה

החומרים: (ל-25-22 יחידות, בהתאם לגודל)

1 ק"ג קמח לבן, מנופה

20 גרם שמרים יבשים

1 כף סוכר

100 גרם חמאה, מומסת

1/4 2 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

למלית:

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

500 גרם תרד, קצוץ

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

200 גרם קשקבל, מגוררת

100 גרם גאודה, מגוררת

לציפוי:

1 ביצה, טרופה

מלח גס

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים בכף ויוצרים גומה במרכז הקמח. מניחים בגומה את החמאה המומסת, המים והמלח. מערבלים ולשים את החומרים לבצק אחיד ודביק מעט.

מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקום חמים להתפחה במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל קצוץ עד להזהבה. מוסיפים את התרד הקצוץ, המלח והפלפל ומערבבים. מטגנים שש דקות ומצננים.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

מקמחים משטח עבודה, לשים את הבצק התפוח היטב ומחלקים לשניים.  מרדדים כל חלק בצק לעלה בעובי 1 ס"מ ומורחים את מלית התרד והגבינות על עלה הבצק.

מגלגלים את הבצק מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק ויוצרים גלילה מהודקת היטב. בדרך זו מכינים את הגלילה השנייה.

חותכים כל גלילה לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ. מסדרים אותן ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הפרוסות כך שהמלית פונה כלפי מעלה ומשטחים מעט (התוצאה נראית כמו שבלולים).

מניחים להתפחה נוספת במשך 25 דקות. מברישים את פרוסות השבלולים בביצה הטרופה ובוזקים מעל מעט מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.

 

 

ירקות צלויים על לאבנה עם טוסטוני סנט מור

החומרים: (ל- 6-4 סועדים)

3 גמבות, קלויות

1 חציל, פרוס לפרוסות וצלוי בתנור

1 בצל סגול, צלוי

1/4 כוס עלי נענע, קצוצים

1/2 כפית מלח ופלפל

300 גרם לאבנה

לעיטור:

1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

4 צנוניות, פרוסות דק

שמן זית

להגשה:

1/2 באגט או ג'בטה, פרוסים לפרוסות דקות

1 גליל סנט מור, פרוס

אופן ההכנה:

קוצצים יחד את הפלפלים, החצילים וחצי בצל ומוסיפים מלח, פלפל ונענע.

על צלחת הגשה משטחים את הלאבנה ומסדרים מעל את הירקות הקצוצים. מעטרים בפרוסות הפלפלים והצנוניות. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות.

צולים בתנור את פרוסות הבאגט עם הסנט מור במשך כ-6 דקות ומגישים לצד הלאבנה והירקות.

 

 

צילומים: פסקל פרץ- רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here