עוגת נפולאון עם קרם גבינה עשיר ופירות

עוגה נהדרת לאוהבי עוגת הנפולאון הקלאסית המוכרת בשמה מילפיי/ קרם שניט

הפעם היא מוגשת עם קרם גבינה עשיר ופירות, מה שהופך אותה לקינוח אישי עשיר ומפנק.

החומרים ל- 8 מנות

לקרם פטיסייר קוקוס:

1 פחית חלב קוקוס (400 גרם)

1/3 כוס + 1 כף חלב (100)

1/2 מקל וניל

4 חלמונים מביצים בינונית (80 גרם)

1/2 כוס + כף גדושה סוכר (120 גרם)

3 כפות קורנפלור – עמילן תירס (50 גרם )

40 גרם חמאה

3/4 כוס שמנת מתוקה קרה (200 גרם)

לריבועי בצק:

500 גרם בצק עלים עם חמאה,  שהופשר במשך לילה במקרר

לקרמל:

3/4-1/2 כוס סוכר

לעיטור:

1 מנגו חתוך לקוביות

1/2 אננס חתוך לקוביות

3 קרמבולה  פרוסות דק

1/2 כוס אבקת סוכר

1/2-1/4 כוס שבבי קוקוס

3 גבעולי למון גראס או גבעולי קורנית

אופן ההכנה:

יוצקים את חלב הקוקוס והחלב  אל קלחת , ומביאים לרתיחה. מוסיפים  את גרגרי הווניל ומחצית מכמות הסוכר.

בקערית נפרדת  טורפים את החלמונים ויתר הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים  לקבלת מרקם אחיד וחלק, ללא גושים.

יוצקים  כשליש מהחלב הרותח לתערובת החלמונים, להשוואת טמפרטורות, וטורפים היטב.

מוסיפים את תערובת החלמונים אל הקלחת עם החלב הנתונה על האש. מבשלים תוך טריפה מתמדת וברתיחה, כשתי דקות, עד שהקרם הופך למבריק וחלק. מעבירים לקערת המערבל.

מערבלים ומצננים מעט את הבלילה. מוסיפים את החמאה ומבליעים אותה פנימה. מעבירים לקערה, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומאחסנים במקרר.

מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ומקפלים אותה  אל תוך הקרם הקר.

מרשים, מפתיע וטעים

 

הכנת הבצק- על משטח מקומח מרדדים את הבצק  לעלה בעובי 2 מ"מ, חותכים לגודל התבנית.

מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו חופן סוכר. מניחים את עלה הבצק על הסוכר ומפזרים חופן נוסף מלמעלה.

מחוררים  במזלג את עלה הבצק . אופים תנור שחומם מראש (185 מעלות) במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים נייר אפייה מעל ומהדקים את הבצק באמצעות מגש נוסף.

מחזירים לתנור לאפייה של עוד 10 דקות נוספת.

מנמיכים את חום התנור ל- 170 ואופים עוד 10-5 דקות, עד שהבצק מקורמל ויבש. מצננים היטב.

חותכים את הבצק  בסכין מסור לריבועים בגודל 5*10  ס"מ, כל שמקבלים בסך הכל  12 ריבועי בצק.

הרכבת המנה –  מעבירים את קרם הפטיסייר לשקית זילוף עם צנתר חלק. מניחים ריבוע בצק עלים בצלחת ומזלפים את הקרם. מסדרים מעל ומסביב פירות חתוכים. מכסים בריבוע בצק נוסף.

מעטרים- מעל באבקת סוכר, גבעולי למון גראס ושבבי קוקוס. ופרוסות קרמבולה.

 

המתכון באדיבות השף־קונדיטור אורי שפט, הבעלים של רשת מאפיית לחמים צילומים- דניאל לילה

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here