

כשרוצים לפנק חברים ובני משפחה אפשר להכין מספר צנצנות של דגי מטיאס כבושים ולתת מתנה טעימה מהמטבח. הכבישה באה לעזרתנו כאשר אנו רוצים לשמר דגים, ירקות לזמן ממושך. המוצר עובר טיפול ראשוני ומקבל תיבול של עשבי תיבול, לפעמים מחזקים אותם בפלפלים חריפים, בשמן הרומטי משובח, ומיץ לימו. את היתר עושה הזמן והסבלנות.
החומרים: ל- צנצנת 1/2 ליטר
2 דגי מטייאס נקיים וחתוכים לפרוסות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
3 גבעולי שמיר קצוצים
1/2 כוס שמן
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס מיץ לימון
1 גזר נקי חתוך לפרוסות
מלח ופלפל גרוס גס לפי הטעם


אופן ההכנה:
מכניסים לצנצנת בשכבות את כל החומרים. מנענעים את הצנצנת, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם.
שימו לב: חשוב להקפיד שהשמן יכסה את פרוסות הדגים.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק