

כאשר המחבת ידידותית לסביבה הקציצה מושלמת. ואתם פשוט לא תפסיקו לנשנש ותרוצו להכינה שוב ושוב.
כמו בכל שנה, גם השנה התבקשתי על ידי בני משפחתי לשוב ולהכין את קציצות הירק האהובות שלי. קציצות עשירות בעשבי תיבול, בכרישה, סלק ירוק-מנגולד, בצל ומעט מאוד בשר, מתובלות ומטוגנות. אחרי מלאכת הכנה של: קיצוץ הירקות ועשבי התיבול, ובישול חלק מהירקות. ריכזתי את כל הטוב הזה בקערה. לשתי היטב וניגשתי למלאכת הטיגון השתמשתי הפעם במחבת חדשה של TEFAL.
וזאת למה? פשוט כי ב- TEFAL – הבינו את החשיבות בבישול בריא וידידותי לסביבה. ומקפידים שהמוצרים שלהם לא יכילו את החומרים הרעילים הבאים: קדמיום, עופרת, PFOA.
נכון שהיופי חשוב, אבל לא רק. וחשוב לבחור את הכלי שהוא גם יפה וגם עושה את העבודה. כאשר כלי הטיגון שלי ידידותי לסביבה, יפה וחוסך בקלוריות אז השמחה גדולה.
לכן לדעתי, בדיוק כמו שאנו מקפידים לקראו את התווית על מוצרי המזון אותם אנו קונים הביתה. כך חשוב לקרוא גם את התווית על הכלים בהם אנו משתמשים להכנת המטעמים אותם אנו מגישים לבני המשפחה. חשוב לחפש את שלושת הפרמטרים הבאים על המוצר אותם מצאתי במוצרי TEFAL.
1) נקודה אדומה המשנה את גוונה כשהיא מגיעה לטמ"פ של 180 מעלות. זו הטמ"פ הנכונה והמומלצת לבישול בריא. כזה ששומר על הערכים התזונתיים והוויטמינים שלא יהרסו בזמן הבישול ואו הטיגון.
2) ציפוי הכלי בשכבת non stick מחוזק במינרלים. כך מתאפשר בישול ללא שמן, תוך שמירה על הערכים התזונתיים של המזון ומונע הדבקות האוכל לתחתית ולדפנות המחבת. כמו כן עמידות בפני שריטות ושחיקה.
3) תחתית המחבת מחוזקת בדיסק נירוסטה המונע עיוות ופיתול הכלי כתוצאה מהפרשי טמ"פ.
אחרי שסיימתי להכין את מסת הקציצות. ניגשתי מיד לשלב הטיגון ובלי לחשוב הרבה, יצקתי את כמות השמן שאני רגילה אל תוך המחבת החדשה. במקביל נזכרתי שבמחבת הזו איני צריכה שמן, ומיד רוקנתי את השמן לקערית קטנה. השארתי במחבת כף אחת של שמן, היות ולא סמכתי עליה לגמרי.
רחש הטיגון והניחוח באוויר הבהיר לי שלא הייתי צריכה גם את כף השמן. הקציצות התקבלו יפות, זהובות, אווריריות ורכות. כי איכות המחבת כן משפיעה על פיזור החום ומרקם הקציצה.


ועכשיו אי אפשר לסיים מבלי שתקבלו את המתכון האהוב על בני משפחתי בפסח
קציצות ירק ובשר
החומרים ל 12-10 קציצות
100 גרם בשר עוף או בקר מבושל וקצוץ דק
1 ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות
1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 חופן עלי כוסברה קצוצים דק
1 חופן גבעולי שמיר קצוצים דק
4 שיני שום גדולים
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 כרשה מבושלת במים סחוטה וקצוצה דק
3 עלים גדולים של סלק ירוק מנגולד קצוצים דק
2 ביצים טרופות


2 כפות גדולות של קמח מצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפלת חריפה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפלת מתוקה
1 כפית מלאה כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן – לטיגון


אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים למעט השמן בקערה רחבה ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וחלה. יוצקים מים אל קערית נפרדת ומרטיבים קלות את כפות הידיים. מחלקים את העיסה 12-10 חלקים שווים. נוטלים חלק אחד מהעיסה ויוצרים קציצה אחידה ועגולה. בדרך זו מכינים את כל הקציצות. כל פעם מרטיבים קלות את כפות הידיים, מניחים אותן על על מגש ברווחים שווים.
מניחים את מחבת על הכיריים. מוסיפים את כף השמן ומחממים עד שהנקודה האדומה משנה את צבעה לצבע אדום אחיד המעיד על הטמ"פ הנכונה לטיגון. מסדרים במחבת ברווחים את הקציצות לוחצים עלין קלות ומשטחים מעט. מטגנים אותן משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומגישים חם לצד גרגרי אורז או על מצה מרוחה במעט הריסה וממרח אבוקדו.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין בשיתוף tefal
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק