לכבוד שבוע השוקולד – קבלו קינוח מתוק נפלא בתום הארוחה או לפינוק במהלך היום. מוס שוקולד מהיר וקליל שטעמו פשוט נפלא. אפשר להכינו ולהגישו בכוסות גביע אישיות או לצקת אותו לתוך כלי הגשה מרכזי שמונח במרכז השולחן.

החומרים: ל-6-4 מנות

2 תפוזים

4 כפות סוכר

2 כפות ליקר תפוזים קואנטרו

125 גרם חמאה

250 גרם מטבעות שוקולד מריר

3 חלמונים

3 ביצים מופרדות

½ כוס (125 גרם) סוכר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

קולפים את התפוזים בקולפן. חותכים את הקליפות לרצועות דקות. מרתיחים בסיר מעט מים עם שתי כפות סוכר ומבשלים את הקליפות כ-3 דקות. מסננים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת, להרחקת המרירות. מסננים ושומרים לקישוט המוס.

להכנת המוס, סוחטים מיץ משני התפוזים, מרתיחים בסיר קטן עם שתי כפות סוכר ומצמצמים לחצי.

מוסיפים את הקואנטרו ומצננים.

ממיסים את החמאה עם השוקולד, מסירים מהאש ומצננים מעט. בעזרת מטרפה ידנית מערבלים פנימה את החלמונים, כל אחד בנפרד. מוסיפים את מיץ התפוזים המצומצם.

מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר.

מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים עם תערובת השוקולד. מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים. יוצקים לקערות הגשה, מפזרים מעל את קליפות התפוז. ממתינים לילה לפני ההגשה.

רגעים מתוקים / דויד לוי, הוצאת קוראים צילום: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here