אפשר גם אחרת, קבלו דרך טעימה ואחרת לנפנוף ומנגל ובעיקר שתתאים גם לאנשים שמקפידים על הבריאות והגזרה הדקיקה מבלי לוותר על המנגל. מנה המתאימה לצימחונים אוכלי דגים.

החומרים: לכ-5 -6 סועדים

דג מוסר -1/2 1 -2  ק"ג טרי ומפולט ,חתוך למספר המנות

1/2 כוס שמן איכותי

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערית את השמן, השום ומתבלים במלח ופלפל מורחים בשמן המתובל את מנות הדגים.

משמנים מחבת פסים רחבה ומחממים אותה היטב  או מחממים את תנור הגריל  לחום גבוה (כ-250 מעלות צ'). צולים את נתחי הדגים כשתי דקות מכל צד עד לצריבה והשחמה קלה.

 

שלושה רטבים להגשה לצד הדגים:

רוטב ירקות גריל ים תיכוני:

1 עגבנייה גדולה

1 קישוא

1 בצל קלוף

1 פלפל חריף

2  שיני שום

1/4 כוס שמן זית

מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים ומיבשים את הירקות, צולים את הירקות על בתנור הגריל עד לריכוך. מעבירים למעבד מזון וטוחנים גס, או קוצצים דק בעזרת סכין טובה. מוסיפים שמן זית ומעט מלח ים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים לצד הדגים הצלויים.

לחילופין ניתן להגיש את הירקות הצלויים שלמים לצד הדג.

רוטב לימוני

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית כתית איכותי

3 שיני שום

1/4 צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים לצד הדג.

  • טיפסקל

אפשר לצלות דג שלם, אפשר למלא את בטן הדג ברוטב ולצלות עטוף בנייר כסף על הגריל למשך כרבע שעה עד הזהבה.

רוטב אסייאתי

לרוטב הזה השתמשו בכחצי מהכמות כמרינדה לקוביות הדג (משרים לחצי שעה לפחות לפני הצלייה). בהגשה הגישו עם יתרת הרוטב בצד.

1/2 ס״מ ג'ינג'ר טרי חתוך לגפרורים

1 גבעול למון גראס טרי קצוץ לטבעות

2  גבעולי בצל ירוק קצוץ

8 כפות סויה בהירה (דלת נתרן)

מעט צ׳ילי טרי קצוץ (על פי החריפות שאתם אוהבים)

1 שן שום קצוצה

ניתן להוסיף גם מעט סוכר דקלים ( להשיג בחנויות מזרח מערב) או סילאן דבש תמרים או דבש מתובל

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד הדג.

  • טיפסקל לצליית דגים

לצלית דגים -חשוב לבחור בדגים עם שומניות גבוהה יחסית. בקטגוריה זו נמצאים דגי המים המתוקים המקומיים כמו הפורל ודגי ים בינוניים כמו דניס שמתאימים לצלייה שלמים

המתכון באדיבות דוד אדא ממסעדת לילי 24. צילומים: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here