כרוכיות  תמרים ואגוזים או כפי שהן מוכרות בשמן הקצר מגולגלות. אלו הן עוגיות אהובות אשר הניחוח המשכר שלהן בזמן הכנתן מתפשט בכל הבית. הפעם הכנתי את המגולגלות בגרסת – ללא!

בסוף השבוע בחרתי לחזור ולהכין את העוגיות הנימוחות והאהובות כל כך, הן עשויות מבצק פשוט וקל להכנה  אשר משתלב נהדר עם כל מלית שתבחרו. לעתים קוראים להן כרוכיות ולעתים מגולגלות. ברגע שהן יוצאות מהתנור, כל בני המשפחה מיד מגיעים למטבח כדי ליהנות מטעמן. קיימות עשרות רבות של מתכונים וגרסאות להכנת כרוכיות ממולאות. הפעם, בחרתי להכינן בגרסת הפרווה, טבעונית. ללא ביצים, ללא חמאה וללא מרגרינה אותם החלפתי בשמן ונוזלים כמו מים או מיץ תפוזים בנוסף שלבתי בין קמח מלא לקמח לבן רגיל ובחרתי לוותר גם על סוכר היות ולדעתי יש מספיק מתיקות במלית.

מגולגלות פרווה
מגולגלות פרווה

במידה ואתם אוהבים מתיקות יתר אפשר תמיד להוסיף ולבזוק אבקת סוכר בתום האפייה על המגולגלות. אגב אתם יכולים להמיר את הקמח בכל קמח אחר אך במקרה זה יכול להיות שיהיה צורך להוסיף עוד נוזלים מעבר למה שמצוין כאן במתכון. אלו כרוכיות לא מתוחכמות במיוחד, אבל טעימות מאוד. אם אתם אוהבים את הכרוכיות שלכם יותר במרקם ביסקוויט ומתפורר יש להמשיך ולאפות בחום טורבו עוד כ10-5 דקות יותר  ממה שמצוין כאן במתכון. מה שהופך אותן לפריכות במיוחד.  בתמונות תראו את שתי הגרסאות. הכרוכיות נאפות שלמות כשמסמנים את חיתוך הפרוסות בבצק טרם האפייה, פורסים אותן בתום האפייה לפרוסות בינוניות. הן נשמרות בקופסאות אטומות עד שבועיים. זה זמן מושלם לחדש את מלאי העוגיות, אשר יחבקו בחום ובאהבה גדולה כוס תה מהביל, המתובל בשפע עשבי תיבול

טיפסקל

הקפידו על רידוד דק. העיקרון הוא בצק דק ומלית עשירה, המאפשרים בכל נגיסה שילוב נפלא בין הבצק למלית.

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)

 

 

 

מגולגלות פרווה - ללא ביצים, ללא חמאה, ללא מרגרינה, ללא סוכר, בשילוב קמח מלא וקמח לבן
מגולגלות פרווה – ללא ביצים, ללא חמאה, ללא מרגרינה, ללא סוכר, בשילוב קמח מלא וקמח לבן
כרוכיות/מגולגלות ממולאות תמרים ואגוזים

החומרים: ל-4-3 גלילות

לבצק:

3 כוסות קמח, מנופה

3 כוסות קמח מלא, מנופה

2 שקיות אבקת אפייה  (2 כפיות)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית תמצית רום ( או מזהר)

1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת ( לא חובה  אבל זה מוסיף המון טעם וניחוח)

1 כוס שמן

1 כוס מים או מיץ תפוזים

 

מגולגלות פרווה - ללא ביצים, ללא חמאה, ללא מרגרינה, ללא סוכר, בשילוב קמח מלא וקמח לבן
מצננים היטב ושומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית

למלית:

250 גרם מלית תמרים

1/4 כוס מיץ תפוזים

2 כפות מים

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

מגולגלות פרווה - ללא ביצים, ללא חמאה, ללא מרגרינה, ללא סוכר, בשילוב קמח מלא וקמח לבן
מגולגלות פרווה – ללא ביצים, ללא חמאה, ללא מרגרינה, ללא סוכר, בשילוב קמח מלא וקמח לבן כאן הוספתי עוד זמן אפייה בטורבו לקבלת מרקם פריך יותר

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם צריך מוסיפים מעט קמח.

למלית -מבשלים בסיר את התמרים עם מיץ התפוזים והמים ומניחים על להבה בינונית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח ומורחים בחלק מהמלית. מגלגלים את הבצק לגלילה.

מניחים את הגלילות עם רווח זו מזו בתבנית אפייה משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה . מסמנים בסכין משוננת את פרוסות העוגיות  בעובי 2 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-25 -30 דקות. במידה ורוצים לקבל מרקם פריך יותר ממשיכים לאפות בטורבו עוד 10-5 דקות לקבלת המרקם הרצוי.  מוציאים מהתנור ובעודן חמות בוזקים(אם רוצים) אבקת סוכר.

מצננים וחותכים לפרוסות. שומרים בצנצנות בעלות סגירה הרמטי. או כל כלי אחסון אחר. עוגיות אלו נשמרות היטב עד שלושה שבועות.

מגולגלות פרווה - ללא ביצים, ללא חמאה, ללא מרגרינה, ללא סוכר, בשילוב קמח מלא וקמח לבן
מגולגלות פרווה – ללא ביצים, ללא חמאה, ללא מרגרינה, ללא סוכר, בשילוב קמח מלא וקמח לבן

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here