תפוח אדמה הוא אחד הירקות הפופולריים בעולם. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין B6, מגנזיום, ברזל, אשלגן, מינרלים, ומעט נתרן.

בקליפת תפוח האדמה מצויים סיבים תזונתיים, לכן מומלץ לאכול אותו בקליפתו לאחר שנשטף היטב.

בארץ נמצא בעיקר חמישה סוגים נפוצים – אלמרה, שמתאים למליות ומאפים; ווינסטון, שטוב לאפייה, למרקים, ולבישול; מונדיאל, שנפלא לבישול ואפייה; דרגה, שמתאים לבישול, למאכלי קדרה, למאפים ולמרקים; ודזירה, בעל קליפה אדומה, שמתאים לטיגון.

כשרוצים להגיש את כל הבריאות הזו בצורה מיוחדת, מעצבים בצורות ובטכניקות הכנה לא שיגרתיות ההופכות את המנה למעניינת ויצירתית במיוחד.

לפניכם שכבות, שכבות של תפוחי אדמה כמו מגדל או מעוצבות כמו פרח. הטעם כמובן מושלם.

מגדל של עלעלי תפוחי אדמה
מגדל של עלעלי תפוחי אדמה

החומרים: ל כ- 12-10 מגדלי פרוסות תפוחי אדמה

3 כפות חמאה מומסת

3 כפות שמן זית

1 כפית תימין קצוצה

2 שיני שום כתושות

1/2- 1 כפית מלח בישול

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס פרמזן או גבינה קשה אחרת, מגוררת

4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי בעלי קליפה אדומה) קלופים ופרוסים דק

תרסיס שמן

לעיטור:

עלי תימין טריים

 

 

שורות שורות של עלעלי תפוחי אדמה
שורות שורות של עלעלי תפוחי אדמה

אופן ההכנה: 

מחממים תנור לחום גבוה. מרססים תבנית שקעים או תבניות או תבניות קוקוט אישיות בתרסיס שמן.

בקערית קטנה מערבבים יחד את החמאה, שמן זית, תימין, שום, מלח ופלפל שחור גרוס. מניחים מספר עלי תימין בתחתית תבנית השקעים או הקוקוטים.

חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות (רצוי במנדולניה, מכשיר פורס ירקות). מניחים את הפרוסות בקערה ומוסיפים מחצית מתערובת החמאה והתבלינים.

מערבבים. מניחים שכבות של פרוסות תפוחי אדמה בשקעים בתבנית, ומידי פעם מפזרים מעט מהגבינה. על העלים לעבור את שולי התבנית, כמו מגדל.

לוחצים קלות על הפרוסות ומפזרים מעל מעט מהגבינה המגוררת. אפשרות אחרת היא ליצור מעין פרחים מפרוסות תפוחי האדמה.

מגלגלים אותן כמו גלילים או מקפלים לרבעים, כ- 5-6 פרוסות תפוחי אדמה ודוחסים אותן בצפיפות לתוך השקעים, ומפזרים ביניהן מעט גבינת פרמזן .

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך 50-45 דקות , עד שפרוסות תפוחי האדמה משחימות קלות.

את מגדל תפוחי האדמה אפשר להפוך, למרוח מעט מהשמן והחמאה שנותרו, ולהמשיך לשזף את הפרוסות בתנור למשך עוד 10-5דקות.

כשפרחי תפוחי האדמה מזהיבים, הם נפתחים קלות , ואז אפשר להבריש אותם בשמן ובחמאה במהלך האפייה. לפני ההגשה בוזקים מעל מלח ופלפל שחור.

 

יפים וטעימים עם תימין ושמן זית
יפים וטעימים עם תימין ושמן זית
  • טיפסקל לבחירת תפוחי אדמהולאחסון

יש לבדוק שהקליפה חלקה, ללא פגמים, או כתמים ירוקים, חתכים ו"עיניים". בלי נקודות שחורות ואו נבטים.

תפוח אדמה אמור להיות כבד ומוצק, דבר המעיד על טיבו ואיכותו. העדיפו תפוחי אדמה שלא נשטפו, מכיוון שאלו מתקלקלים מהר יותר.

שומרים את תפוחי האדמה ללא שקית, במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר.

מקום סגור ולא אוורור עלול לגרום לריקבון. שמור במקרר רק את אלה שמשווקים באריזות פלסטיק והמיועדים למיקרוגל.

יפים כמו עעלי להבה בצלחת
יפים כמו עעלי להבה בצלחת

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here