ניחוחות אפייה באים לספר לנו סיפור מתוק של פינוק וחמימות. ניחוח מאפים מלוחים ופיקנטיים מספר סיפור אחר לגמרי. סיפור של יצירתיות וייחודיות הנובעים מאהבה גדולה לאוכל. מאפים מלוחים יכולים להתלוות לאורך הארוחה או סתם לנשנוש ופינוק, והם נותנים ביטוי לצד היצירתי של הבשלן הביתי המרכיב באמצעותם שילובים מקוריים, חיבור בין טעמים ויצירת טעם ומרקם חדש ומקורי. בחרתי בסוג של מאפה, פשטידות אישיות  או מאפיינס , שיופיים אינו מעיד על מהירות הכנתם והם אהובים מאוד על הילדים. הניחוח המציף את הבית מזמין את כולם לבדוק מה ההפתעה.

במסגרת כתבה לארוחות עם ילדים שערכתי עם דיאטנית הילדים נטע ליבנה, שהזמינה אותי למטבחה הפרטי בשכונת פלורנטין בתל אביב. הדגישה נטע עד כמה ארוחת עשר חשובה לא פחות מארוחת הבוקר. זו ארוחה המוגשת כשהילדים בשיא הפעילות וזקוקים לאנרגיה להמשך היום. הארוחה מסייעת לשמור על הריכוז ולשקט ומאפשרת למידה רגועה יותר. הארוחה הקלילה הזו חייבת להכיל שילוב של פחמימות וחלבונים, כך היא תהפוך למזינה ושלמה יותר. נטע המליצה על המתכון למאפינס תירס שהילדים ישמחו לאכול בכול שעה ביום אפילו בארוחת ערב קלילה.

טיפסקל

אם ילדכם בררן, חשוב לחשוף אותו לכמה שיותר סוגי מאכלים. ועדיין, חשוב להתחשב ברצונותיו ולא לכפות עליו מאכלים שהוא אינו מעוניין בהם. 

המתכון כאן חלבי אך אפשר להמיר את מוצרי החלב בתחליפים הקיימים בשוק.

אם הילדים מבקשים כריך מתוק לבית הספר אפשר להגיע איתם לפשרה: ביום שישי הם יקבלו כריך עם ממרח מתוק לבחירתם, ובשאר השבוע הם ייקחו לבית הספר כריכים עם ממרחים מגוונים. 

החומרים: (ל-12 יחידות)

250 גרם קמח תופח

1 כפית מלח

200 גרם גבינה צהובה, מגורדת (עדיף גבינה חריפה)

160 גרם תירס משומר, או קפוא ומופשר

½ כוס עירית קצוצה

2 ביצים

100 מ"ל שמן

250 מ"ל חלב

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית שקעים.

בקערה רחבה מערבבים קמח, מלח, גבינה, תירס ועירית. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן וחלב. מוסיפים את בלילת הביצים אל קערת הקמח ומבלעים לעיסה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים המשומנת. אופים 20-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים. מצננים. שומרים בשקית זילוף במקרר עד 4 ימים.

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

4 תגובות

  1. פסקל שלום. נראה נהדר.. האם אפשר לעשות את אותו המתכון עם ברוקולי/כרובית? האם משהו במרכיבים משתנה מלבד הירק? תודה!

  2. אם אתם לא חובבים של שומניות גדולה הייתי ממליצה להוריד קצת בגבינה, בנוסף אפשר בקלות להשתמש בכפול מכמות התירס.

    • הי נטלי
      הכול עניין של טעם
      אפשר גם לגוון את סוגי הגבינות ולהשתמש בכאלו שאחוזי השומן בהן קטנים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here