מאפינס קיגל בניחוח קינמון

לשם שינוי וכדי להפתיע את החך ואת בני המשפחה, הכנתי את פשטידת הקיגל הירושלמית

בתבנית של מאפינס והוספתי למתכון טעמים של וניל וקינמון.

ככה זה עובד, כאשר אני מעוניינת לפנק את יקירי,  אני בוחרת לשנות מתכון מוכר וידוע, ובכך משדרגת אותו.

כך יוצא שהאהבה של בני משפחתי לכל סוגי הפשטידות הקיימים מקבלת בכל פעם שינוי מעורר עניין.

פשטידות כזו היא הקיגל על כל סוגיה וטעמיה,- אותה פשטידה שזופה, המשלבת אטריות דקיקות  או עבות ושטוחות, או זו המפולפלת, המתובלת והפיקנטית.

הגרסה האהובה מכולן היא גרסת הקיגל  הירושלמית.  פשטידה מתוקה המורכבת מאטריות, תפוחי עץ וצימוקים.

פעמים משולבות בה תוספות שונות המעשירות את עיסה, לדוגמה: תערובות של פירות מיובשים, ריבת שזיפים, קמח, מרגרינה/מחמאה (כשרות) או שילוב בין מרגרינה ושמן.

אפשר להעשיר את הקיגל גם באגוזים, צימוקים, קינמון ומעט וניל. כל אלו משווים לקיגל טעם של מאפה שהוא בין פשטידה לעוגה.

ברוח זו בחרתי להכניס את עיסת הקיגל המתוקה לתוך עטרות מאפינס  וליצור מיני מאפנס קיגל.

מאפינס קיגל בניחוח קינמון

חומרים: ל-10-12 מנות  אפשר יותר תלוי בגודל עטרות המאפינס

400 גרם אטריות בינוניות (מס' 212)

1 כף מלח

100 גרם מרגרינה ,מחמאה, או 1/2 כוס שמן קנולה

4 כפות סוכר גדושות (להשחמה)

לתיבול ולטעם:

3 ביצים

3 כפות קמח תופח מאליו

3 כפות שמן קנולה

3 -4 תפוחים חמצמצים (גרני סמית) בינוניים , מגוררים גס

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזי מלך, או פקאן קצוצים גס

5 משמשים מיובשים קצוצים דק

2 שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים

1 כפית קינמון

1 שקית סוכר וניל

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כפית מלח

שמן קנולה או מרגרינה , לשימון התבנית

 


בין פשטידה לעוגה. מאפינס קיגל בניחוח קינמון
בין פשטידה לעוגה. מאפינס קיגל בניחוח קינמון

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות במי מלח רותחים, עד שהן מתרככות, אך לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערה.

מחממים במחבת עמוקה את המרגרינה או השמן והסוכר. מטגנים בבחישה, עד שהסוכר משחים. יוצקים את הסוכר והשמן (או המרגרינה ) המקורמלים על האטריות ומערבבים היטב.

טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות. מוסיפים את הקמח, השמן  התפוחים, הצימוקים ,האגוזים, הקינמון, המוסקט, הסוכר, והמלח. מערבבים היטב.

משמנים תבנית  שקעים או עטרות מאפינס בשמן או במרגרינה, ויוצקים פנימה את עיסת האטריות.

אופים בתנור שחומם מראש כשלוש שעות בחום בינוני נמוך 160-150 מעלות צ', עד שהפשטידה משחימה. מגישים חם. רצוי להשגיח על המאפה היות ויש סוגי תנורים שונים לא פעם יש לקצר את זמן האפייה.

 

  • טיפסקל

אפשר להחליף את המרגרינה ואו המחמאה בשמן. אפשר לשלב פירות מיובשים אחרים כמו:

תאנים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן מסוכרים. או להוסיף לתפוחי העץ גם בננה או אגס

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here