מאפינס עשירים בטעמן ובעיקר במוצרים בריאים, מעין מאפינס בריאות. רצוי להגישן מיד בתום האפייה ובאותו היום, אך הן בהחלט ניתנות להקפאה. להכנתן רצוי להתשמש בעטרות נייר דקיקות ובתבנית שקעים או בתבניות אישיות מעוטרות.

החומרים: ל- 24 יחידות מאפינס

1 כוס קמח מנופה

1 כוס קמח מלא מנופה

1/2 כוס סוכר דמררה

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל משובח

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית זנגביל

150 גרם גבינה לבנה

1/2 כוס חלב סויה

4 כפות שמן קנולה

2 ביצים מס' 2

1/4 כוס גרעיני חמנייה

1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים

1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אוכמניות קפואות ומופשרות

לפיזור:

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות אוכמניות קפואות ומופשרות

1/2 כוס קמח מלא מנופה

1/2 כפית כפית קינמון

קורט ציפורן

4 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה: 

בקערה רחבה מערבבים את הקמחים, הסוכר ואבקת האפייה. בקערה נפרדת מערבבים את שאר

החומרים.

מוסיפים את הקמחים בהדרגה ותוך בחישה אל עיסת הגבינה המתובלת ומערבבים עד לקבלת

עיסה אחידה.

משמנים תבנית שקעים או תבניות מאפינס חד פעמיות מאלומיניום. נוטלים בכף מעיסת המאפינס

וממלאים את התבנית עד לחצי גובה התבנית.

בקערית מערבבים את כל החומרים לפיזור עד לקבלת תערובת פרורים. מפזרים על פני המאפינס

הנתונים בתבנית.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' 20-25 דקות. או עד שקיסם הננעץ במרכז

המאפינס יוצא נקי ויבש.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here