אני בטוחה שאתם רוצים לדעת מהו ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס. אז ככה: מדובר בשני מאפים המוגשים בכלים אישיים. אך בעוד הקאפקייקס דחוסים ומעוטרים בקרמים וציפויים, המאפינס אווריריים ועדינים יותר ומוגשים ללא עיטורים אך לעיתים עם תוספות מפנקות.

אין צורך במערבל חשמלי להכנת המאפינס. מספיק להשתמש בכף לערבוב קצר עד לאיחוד החומרים. עם האפייה הם תופחים ויוצרים את כיפת הפטרייה האופיינית.

מאפינס דלעת בריאות הכנתי, עם קמח כוסמין מלא, סירופ אגבה ובוטנים. אני מבטיחה לכם שאם לא תספרו ממה המאפינס עשויים, אף אחד לא יצליח לנחש.

מאפיינס / קאפקייס דלעת

החומרים: (ל-12-14 מאפינס בתבנית או בעטרות נייר, תלוי בעיצוב ובגודל)

2 ביצים

1/4 כוס חמאת בוטנים

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית כורכום

3/4 כוס דלעת, מבושלת מסוננת ומעוכה לפירה

1/4 כוס אגבה או דבש

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית גרגרי אניס, טחונים

 

ממלאים את עטרות הנייר ואופים

לעיטור והגשה:

2 כפות בוטנים, קלויים וגרוסים

1/2 כוס אבקת סוכר (לא הכרחי)

עטרות נייר או תבניות קאפקייס אישיות

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את הביצים וחמאת הבוטנים וטורפים במהירות במטרפה.  מוסיפים תוך טריפה חמאת בוטנים, סירופ אגבה או דבש, ווניל ורסק דלעת. בוחשים לעיסה אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה וכל התבלינים. מעבירים תוך בחישה לעיסת הדלעת, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

מניחים את עטרות הנייר בתבנית שקעים ומרססים קלות בתרסיס שמן. ממלאים את התבנית בבצק עד לכ-3/4 גובה. מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים.

אופים במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי ויבש. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

 

מאפנס דלעת אחרי אפייה

טיפסקל

כמעט כל עוגה בחושה עם פרי או ירק אפשר להכין בגרסאות אישיות, בתבניות שקעים ובעטרות נייר. את המאפינס דלעת אפשר להכין גם בשתי תבניות כיכר קטנות.

 

אין צורך במערבל חשמלי להכנת המאפינס.

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here