מאפיינס פירות יער או במילים אחרות חמישים גוונים של אדום

מי לא אוהב מאפין נימוח ועסיסי שמכינים בקלי קלות תוך מספר דקות.תראו איזה פוטנציאל גלום בשקית

פירות יער קפואים.

השבוע קיבלתי שקית פירות יער מחברה כשהיא מסבירה " אני לא יודעת מה לעשות איתה, ואני גם לא אוהבת פירות יער, זה כל כך מלכלך! " מיד נסתי לשכנע, ולספר בשבחם של פירות היער.

הסברתי שאלו מסוג הפירות שאפשר להכין מהם מאכלים, עוגות, ריבות ורטבים מדהימים; שהם יכולים לשדרג ולייפות כל מנה;שיש להם צבע נפלא; שהם אנטי-אייג'ינג – מאטים את תהליך הזדקנות הגוף:

וחיוניים למחלות לב ולעוד מחלות שונות . למראה פניה הספקניות של חברתי, החלטתי להפסיק את ההרצאה המלומדת שלי.

לקחתי את השקית, ביקשתי מחברתי לשבת לצידי במטבח, ואמרתי נחרצות: " אני אלמד אותך מה אפשר להכין מהשקית הזו בקלי קלות".

תוך מספר דקות הכנתי בצק בחוש, פשוט כזה, שאינו דורש מוצרים מיוחדים ומסתפק במוצרים המצויים במזווה הביתי. לתוך עיסת הבצק רוקנתי את שקית פירות היער וקיפלתי אותם היטב בעיסת הבצק.

פירות היער נטמעו היטב בעיסה, ויצרו טקסטורה מרהיבה כשהפכו את עיסת הבצק המשעממת למפתיעה ומעניינת.

חיפשת עטרות נייר במזווה, דחסתי אותן לתבנית שקעים. ריסוס קלות וקימחתי, ומיד מילאתי אותן בעיסת הבצק. הכנסתי לתנור שחומם מראש, ותוך מספר דקות התחיל להתפזר ניחוח נפלא במטבח ובבית.

הצצנו שתינו מבעד לחלון דלת התנור, ומראה תפוח של כיפות בצק שחומות בצבצו לפנינו, התקבלו עוגות אישיות רכות הנשמרות (אם מצליחים) עסיסיות ורטובות -אם מקפדים על מרקם נכון, כדי שלא יתקבלו עוגות דחוסות.

מאפיינס פירות יער

החומרים: ל- 12 מאפינס בינוניים או 24 קטנים

3 כוסות קמח, מנופה

1 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפיה

2 ביצים

2/3 כוס שמן

1 כפית תמצית ווניל

2/3 כוס מים או מיץ תפוזים

1 שקית פירות יער קפואים ( במשקל 300 גרם) 

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה רחבה מערבבים את הקמח, הסוכר ואבקת אפיה.בקערה נפרדת טורפים את הביצים, השמן, תמצית הווניל והמים או מיץ התפוזים לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים את תערובת נוזלים לקערת הקמח בהדרגה ותוך בחישה, מוסיפים את שקית פירות היער ומערבבים לקבלת עיסת בצק אחיד וחלק.

מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר, ומרססים קלות בשמן ומקמחים במעט מאוד קמח. מעבירים את עיסת הבצק לשקית זילוף ומזלפים את הבצק לתוך עטרות הנייר.

אפשרות נוספת: לצקת בעזרת שתי כפות מעיסת הבצק לתוך עטרות הנייר.

אופים בתנור שחומם מראש בחום של -180 – 190 מעלות כ- 25-20 דקות. מוציאים ומצננים על רשת ברז בוזקים מעל אבקת סוכר.

 

צבע סגול עם טעם גדול
צבע סגול עם טעם גדול

טיפסקל

אפשר לא לערבב את הפירות בעיסת הבצק, אלא ולהניח בעטרות הנייר כף בצק בכל שקע, מעל לפזר מעט

פירות יער ולכסות בכף נוספת של בצק.

אפשר לגוון ולהעשיר את עיסת הבצק ב- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. היי, אתר מדהים וברור. ראיתי את ה"סיפור" על פירות היער ואני מאלו שהכל מעדיפה פירות יער (כמו יוגורט סוכריה וכו..) באחת ההזדמנויות הכנתי קאפקייק פירות יער וברגע הראשון הם מקסימים שלא נדבר על הטעם, אבל אם נשארו חלק למחרת הם "מתלכלכים" ונצבעים ואפילו הופכים מכוערים, יש רעיון איך אפשר ל"אטום" אותם ???

    • הי דרורה
      נכון את מאוד צודקת. אני נוהגת הקפיא את מה שנישאר ושולפת כשאני צריכה וממחממת :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here