

למאפה גרסאות שונות אותם מוצאים במטבח היווני התורכי והבולגרי. הגרסאות משתנות בסוגי הגבינות וטכניקת השימוש בעלי הפילו. לפניכם שיטה נהדרת ואהובה עלי במיוחד.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
מאפה תרד וגבינות
החומרים: לתבנית בקוטר 26 ס"מ
1 חבילת עלי פילו או פילאס
50- 70 גרם חמאה מומסת
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס חלב
4 ביצים טרופות היטב
מלח פלפל לפי הטעם מעט אגוז מוסקט
400 גרם תרד – חלוט וסחוט היטב מהנוזלים , מפורר לפיסות
200 גרם גבינת פטה מגוררת
300 גרם קשקבל מגורר גס
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעטרים -3-2 כפות קצח ושומשום
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השמנת, החלב, והביצים מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים.
בקערה נוספת מערבבים את הגבינות והתרד.
משמנים תבנית בחמאה, מרפדים את התבנית והדפנות בעלה פילו, יש לתת לשולים לגלוש מעבר לדפנות התבנית. מברישים בחמאה.
מרפדים בעלה נוסף ומברישים בחמאה. נוטלים חמישה עלי פילו ומכווצים אותם, מרפדים את תחתית התבנית.
יוצקים מעל חצי מכמות תערובת הביצים ומעל מניחים חצי מכמות תערובת הגבינות, מניחים שוב מספר עלים מכווצים ויוצקים את יתר תערובת הביצים והגבינות .
מניחים שני עלים על פני המלית ומברישים בחמאה, סוגרים את דפנות המאפה ומקפלים את שולי העלים פנימה.
מברישים היטב בחמאה ומפזרים קצח ושומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-25- 30
דקות עד שהמאפה מזהיב ומשחים וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ויבש.
- טיפסקל
לעבודה נכונה עם עלי פילו
יש להקפיד ולשמור על עלי הפילו מכוסים במגבת לחה לאורך כל העבודה.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
היי איך מכינים עם פיאלס?אותו דבר?תודה
אותו הדבר
איך אותו דבר? עלי הפילאס הרבה יותר עבים ואי אפשר לקמט אותם
הי סיבל
עלי הפילאס קצת יותר עבים מעלי הפילו ובכל זאת ניתן גם איתם להשתמש
וגם אפשר לקווץ אותם. הכי טוב עלי פילו אבל גם עלי הפילאס עושים את העבודה
חג שמח
שלום רב
האם ניתן לוותר על התרד?
הי רחל
זה מאפה תרד :)
נסי באתר למצוא מאפה אחר
יש אולי סרטון שמראה את אופן ההכנה?
הי יעל
לדאבוני לא :)
אפיתי עם בצק פילאס.
יצא נדיר!
תודה רבה על מתכון מעולה (-:
הי חיים
איזה כיף אני ממש שמחה :)
נראה נפלא. האם ניתן להכיר יום לפני ההגשה?
הי רחל
את יכולה להחליף לשמנת לבישול
נראה נפלא. האם ניתן להכיר יום לפני ההגשה?
והאם ניתן להחליף לשמנת לבישול?
הי רחל
כן ניתן להכין יום לפני ההגשה
,הי האם מתאים להקפאה לאחר אפייה?
הי מלאי
את יכולה להקפיא
היי אני יכולה להשתמש במדליוני תרד האם צריך לחלוט אותם
הי דורית
את מתכוונת למדליוני תרד קפואים?
אם כן אין צורך בחליטה
הי פסקל,
האם גם את הדפים שמכווצים יש צורך למרוח בחמאה טרם הכיווץ?
הי רעות
רצוי :)
ראיתי שניתן להשתמש גם בבצק פילאס אבל מכיוון שהוא מכיל שומן האם צריך להבריש גם אותו בשומן או שניתן לוותר ?
הי עומרי
רצוי להבריש קלות או לרסס מעט בתרסיס שמן