

תפוחי אדמה מצויים תמיד בבית. על ידי פריסה מהירה ותיבול מינימלי על בסיס שמן זית מקבלים מאפה נהדר ועדין. ואם רוצים להעשיר את טעמו מספיק שמוסיפים גביע שמנת מקבלים מאפה אחר ומוקרם מעט.
החומרים: ל-4 מנות
גרסה א'
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
מלח ופלפל שחור גרוס
3 שיני שום גרוסים
או 2-3 עלי תימין
3-2 כפות שמן זית
גרסה ב'
1 גביע שמנת לבישול
רדיד אלומיניום
אופן ההכנה:
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי חסין כשהן חופפות זו לזו.
מפזרים מעל מלח פלפל שום עלי התימין ושמן זית מכסים ברדידי אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 5-6 דקות להשחמה קלה.
אפשר לאפות חצי בישול את תפוחי האדמה עם כף אחת של שמן, יוצקים את שמנת הבישול מעל מכסים ברדיד האלומיניום וממשיכים לבשל עד להקרמה.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק