מתבלים יוצקים שמנת ואופים

תפוחי אדמה מצויים תמיד בבית. על ידי פריסה מהירה ותיבול מינימלי על בסיס שמן זית מקבלים מאפה נהדר ועדין. ואם רוצים להעשיר את טעמו מספיק שמוסיפים גביע שמנת מקבלים מאפה אחר ומוקרם מעט.

החומרים: ל-4 מנות

גרסה א'

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

מלח ופלפל שחור גרוס

3 שיני שום גרוסים

או 2-3 עלי תימין

3-2 כפות שמן זית

גרסה ב'

1 גביע שמנת לבישול

רדיד אלומיניום

 אופן ההכנה:

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי חסין כשהן חופפות זו לזו.

מפזרים מעל מלח פלפל שום עלי התימין ושמן זית מכסים ברדידי אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות.

מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 5-6 דקות להשחמה קלה.

אפשר לאפות חצי בישול את תפוחי האדמה עם כף אחת של שמן, יוצקים את שמנת הבישול מעל מכסים ברדיד האלומיניום וממשיכים לבשל עד להקרמה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here