

אחד הדברים החשובים כשאנו מארחים זו ההקפדה על שילובי מנות וטעמים נכונים המוגשים לשולחן. מרגע שקבענו מה בתפריט אנו חייבים לבדוק את נראות המנות. למשל כמו: לחמניות שושנים
לא פעם המנות הן נפלאות וטעימות, אך הגוונים אנמיים או שצורתן משעממת.
במקרה הזה, מספיק שמשנים את מראה המאפה או צורת ההגשה המקובלת והרגילה של המנה, בין שהיא פשטידה, מאפה או עוגה, והמנות מקבלות חיים משלהן.
אדגים את הרעיון תוך שימוש בבצק על מנת להראות כיצד אפשר לתת לאותה הגברת צורות שונות וטעמים שונים. למשל, עיצוב צורת פרח בטכניקות שונות.
בחרתי בבצק השמרים, היות שמניסיוני זהו בצק קל ונוח לעבודה, נפלא ללישה ידנית, אך אני מכינה אותו בעיקר במערבל חשמלי עם וו הלישה.
צריך לתת לו לנוח, ולפעמים כשאין זמן, פשוט נותנים לו לנוח במקרר. אגב, זהו פתרון נהדר במיוחד כשנערכים להכנות של שבת עם שאר המנות והתבשילים. דבר נוסף אפשר להכינו באמצע השבוע ולהקפיאו כבצק טרם האפייה.
להכנת המנות השתמשתי בשמרים טריים ,בקובייה ובגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל ואו להתסס אותם קודם לעבודה.
בשווקים תמצאו גם שמרים יבשים – הם טובים מאוד, כי יש להם חיים ארוכים, שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית. 50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.
הכנת הלחמניות בעיצוב של שושנה או ורד אשר בין עלי הבצק מסתתרות תוספות מלוחות כמו פרוסות חצילים קלויים או מטוגנים , פלפלים קלויים ,קישואים קלויים ושלל ממרחים כמו: ממרח גזר, טפנד לימון, ממרח זיתים ועוד כל אלו
משתלבים בעלעלי הבצק כך הם יוצרים את צורת הורד/שושן עם שלל הגוונים כמו פרח. אפשר גם להכין את לחמניות עם פרוסות תפוחי עץ וממרחים מתוקים לפי בחירתכם. כמו כן רגע לפני ההגשה מברישים את לחמניות השושנים בריבה מדוללת במעט מים.


לחמניות שושנים
החומרים: ל- 15-18 לחמניות
לבצק:
200 גרם מזולה בטעם חמאה
1/2 כוס חלב
3.5 כוסות קמח מנופה
3 כפות סוכר
50 גרם שמרים טריים
1/4 כוס מים פושרים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
למלית:
פרוסות חצילים, קישואים או פלפלים אדום וירוק כתום מטוגנים או צלויים
ממרחים לפי טעמכם : זיתים, פסטו, טפנד לימון ועוד.
להברשה:
1 חלמון
1 כף מים


אופן ההכנה:
ממיסים המזולה בטעם חמאה וחלב במספר פולסים במיקרוגל ומצננים קלות.
מניחים בקערת מערבל ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וביצה ומערבבים.
מוסיפים לקמח את החמאה המומסת עם החלב, מערבבים במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50.
קורצים עיגולים קטנים. מורחים בממרח הגזר את עיגולי הבצק ומעצבים לפרח תוך שילוב פרוסות חצילים או ירק אחר שבחרתם. מניחים בתבניות מאפיניס אישיות. או מסדרים בתבנית תנור.
טורפים חלמון ומים ומברישים את לחמניות השושנים מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעתיים. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.


- טיפסקל-מה עושים כשאין זמן?
אפשר להכין את הבצק יום ואפילו יומיים קודם לאפיה יש לאחסנו במקרר. עברה יממה ולא הספקתם להכין את העוגה? לושו היטב את הבצק, הוציאו מתוכו את האוויר ותוכלו לאחסן אותו במקרר יום נוסף.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק