מאפה קרואסון עם תותים

התות הוא פרי נפלא. אפשר לשלבו בשלל קינוחים, מאכלים, סלטים וריבות. אני אוהבת להגיש תותים שלמים,

ולפעמים משלבת תוספת אחת שאמורה להדגיש או להשלים את הטעם, למשל רוטב שוקולד נפלא או קצפת מתוקה.

לפנכם מאפה המשלב פרי כמובן שאפשר גם קרם. לצורך הכנת המאפה יש להכין יום קודם את הבצק.

קרואסון עם תותים

החומרים  ל-20 מנות

1 ק"ג קמח, מנופה

1 כף מלח שטוחה

1 כף סוכר שטוחה

50  גרם שמרים טריים

1/2 2 כוסות מים פושרים

500 גרם חמאה מרוככת

למלית:

10 תותים חתוכים לקוביות קטנות

10 תותים חתוכים לחצאים

1 כוס ריבת תותים

להברשה:

1ביצה טרופה

 

 אופן ההכנה:

מניחים בקערה את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים שמרים טריים ומים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מניחים במקום חמים להתפחה כ-20 דקות.

מרדדים את הבצק לעלה מלבני. מניחים במרכז העלה את החמאה ועוטפים אותה עם הבצק.

מרדדים את הבצק ומקפלים בקיפול דמוי מעטפה  מצננם במקרר לחצי שעה, מוציאים ומרדדים שוב לעלה מלבני ושוב מקפלים את הבצק לצורת מעטפה.שומרים את הבצק במקרר למשך הלילה.

למחרת מרדדים את הבצק לעובי 4 מילימטר, יוצרים את צורת הקרואסון (אפשר גם כיסן, סהר, פרח ) במקרה הזה חותכים מרובעים של 12 ס"מ על 12 ס"מ.

שמים כל מרובע בתבנית משומנת  ושמים בצד לתפיחה בטמפרטורת החדר למשך 3 שעות. כשהבצק תפח, שמים במרכז כפית ריבת תותים, מעל חצי תות ובמרכז מפזרים חתיכות תות קטנות.

מרימים שני קצוות מנוגדים של הבצק ומחברים ומהדקים. מברישים על הבצק ביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש  200-190 מעלות צ' כ- 20-16 דקות.

 

  • טיפסקל

כשבוחרים תותים לא מספיק להריח אותם. בחנו היטב את הסלסילה והקפידו לוודא שאין תותים מעוכים או רקובים בתחתית.

 עוד תותים  וזני תותים היכנסו…..

למבחר מתכונים עם תותים היכנסו:….

מתכון באדיבות לשף־קונדיטור דידייה פרוזניאק  צילום: שי בן אפרים

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here