מאפה מתקתק מהמטבח הרומני, נוהגים להכינובעיקר בימים קרים, זהו מאפה דחוס וכבד עשוי מקמח תירס בשילוב גבינה וחמאה מתקבל מאפה נימוח המוגש עם שמנת חמוצה ממותקת.

החומרים: לתבנית סיר פלא, או תבנית גוגלהוף

200 גרם חמאה

1 כוס חלב או רויון

2 כוסות קמח תירס

1 כוס קמח מנופה

3 ביצים גדולת

2 גביעי יוגורט או אשל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס דבש

1 גביע גבינה לבנה (5 אוו 9 % שומן)

1 שקית אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

מעט מלח

להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט סוכר וסוכר וניל

אופן ההכנה: 

ממיסים בקערה את החמאה והחלב במיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך כדי בחישה את הקמח, קמח התירס, הביצים והיוגורט מערבבים ומוסיפים את הדבש והסוכר ,הגבינה אבקת האפייה ,סוכר הוניל והמלח ממשיכים לערבב לקבלת עיסה אחידה.

משמנים תבנית סיר פלא, או תבנית גוגלהוף. או תבנית אינגליש קייק. מעבירים את עיסת הבצק לתבנית ומשטחים.

אופים בתנור חם שחומם מראש בחום בינוני גבוהה 190-200 מעלות צ' אופים כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא נקי ויבש. פורסים ומגישים פושר – חם עם כף או שתיים של שמנת חמוצה ממותקת.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here