זה לא פיצה ולא עוד סתם מאפה. אומנם הוא שייך למשפחת המאפים, אך הוא המוכר וידוע בעיקר בשמו הצרפתי גאלט. עשוי מבצק שמרים עסיסי, דק ועשיר החובק בתוכו מלית עשירה בניחוח איטלקי.

החומרים: לתבנית 26 ס"מ

לבצק:

¼1 כוסות קמח, מנופה

4 כפות שמן זית

1 חלמון

1 כפית שמרים יבשים

קורט מלח

1/2 כף סוכר

1/4 כוס מים פושרים

למלית:

4 עגבניות

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

2 ביצים

5 גבעולי בזיליקום, קצוצים

5 גבעולי אורגנו, קצוצים

5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

250 גר' גבינת מוצרלה, פרוסה בעובי 1/2 ס"מ

1 חלמון, טרוף

אופן ההכנה: 

להכנת הבצק: לשים במערבל עם וו לישה את חומרי הבצק לתערובת אחידה ורכה. מכסים ומשהים להתפחה במקום חמים כשעה, עד הכפלת נפח הבצק.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1 ס"מ ובקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התבנית בבצק, כך שנשארים שוליים רחבים מחוץ לדפנות.

להכנת המלית:חולטים את העגבניות 4-3 דקות במים רותחים. מצננים, קולפים בזהירות, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות.

מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את השום עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת מעל הבצק ומשטחים.

מערבבים את עשבי התיבול ומפזרים באחידות מעל המלית. מכסים בפרוסות מוצרלה ומהדקים את שולי הבצק שנשארו על המילוי.

מושחים את הבצק בחלמון ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here