כשקיבלתי מארז מעניין של סלסלות או קונכיות פסטה ענקיות לא ידעתי תחילה מה לעשות איתן.

בחנתי אותן היטב, והחלטתי שהדרך הטובה והיפה ביותר להגישן, הוא למלא את הקונכיות במלית בשר ולאפות אותן ברוטב עגבניות.

נסו גם אתם תופתעו מהתוצאה. אין לכם סלסלות/קונכיות כאלו אפשר להשתמש דפי לזנייה.

 

סלסילות פסטה במלית בשר

החומרים לתבנית חסינת אש  בגודל 23+30 ס"מ

למלית:

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול  קצוץ דק

500 גרם בשר בקר טחון

1 ביצה טרופה

3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

3 גבעולי כוסברה קצוצים דק

4 גבעולי בזיליקום  קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

500 גרם קונכיות (סלסלות) פסטה

 

פסטה קונכיות
פסטה קונכיות

 

לריפוד התבנית:

2 עגבניות פרוסות

1 כוס עלי תרד נקיים

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

3 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום כתושות

1/2 1 -1 כוסות  מים

1/4 כפית סוכר

3 עלי בזיליקום קצוצים דק

1/2 כפית פלפל אדום חריף

1 כף פלפלת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

ממלאים במלית, מכינים רפידה ורוטב
ממלאים במלית, מכינים רפידה ורוטב

אופן ההכנה: 

מחממים במחבת שמן זית מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון עד שמתקבלת תערובת מפוררת אפרפרה.

מעבירים לקערה בינונית מוסיפים את הביצה מערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, שום, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה טועמים ומתקנים תיבול. נוטלים ממלית הבשר וממלאים את קונכיות הפסטה.

משמנים את התבנית, מרפדים אותה בפרוסות עגבניות ועלי התרד. מסדרים את הקונכיות הממולאות אחת ליד השנייה  בצפיפות בתבנית.

לרוטב- מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל עד לגוון זהבהב. מוסיפים את רסק העגבניות  ויתר החומרים תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת אחידה . מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 2-3 דקות.

יוצקים את הרוטב על הקונכיות הממולאות בתבנית מצפים הכול בנוזלי הרוטב. מכסים ברדידי אלומיניום ואופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-30 דקות עד להשחמה, ריכוך והקרמה של מאפה הפסטה. מגישים חם.

 

אחרי האפייה
אחרי האפייה

טיפסקל

אפשר להחליף את הבשר בבשר עוף, אפשר לשלב עשבי תיבול אחרים מאלו המצוינים כאן.

לריפוד תחתית התבנית אפשר להחליף את התרד בפרוסות קישואים דקות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here