מתנות קטנות

לקחתי את המוסקה, מאפה החצילים האהוב עלי, והלבשתי אותו במלית חלבית במקום בשרית. ולגרגרי הקוסקוס

המוכרים צירפתי גבינות, ולהפתעתי המילוי הזה הפך את פרוסות החציל למאפה חינני ומיוחד. אל תיבהלו, אינני שולחת

אתכם להכין גרגרי קוסקוס בדרך המקורית והארוכה. הפעם השתמשתי בקוסקוס עבה מהיר הכנה.

כאשר אני רוצה לפנק את בני משפחתי, אוהבי הקוסקוס. אני מכינה את מאפה המוסקה המוכר בצורה קצת שונה

על כל הטוב הזה אני יוצקת רוטב עגבניות ומיד לתנור. התוצאה עשירה, פיקנטית ומתובלת.

 

החומרים: לתבנית חסינת אש בגודל התכוונת ל-30+27 או 18-20 תבניות אישיות

2 חצילים גדולים, פרוסים לעיגולים או לפרוסות מאורכות

1/2 כפית מלח גרוס

3 ביצים + 3 כפות מים, טרופות היטב.

3 כפיות קמח מנופה

שמן לטיגון

למלית:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

1 שקית קוסקוס עבה – "קוסקוס משפחה חמה"

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת או חתוכה לקוביות

6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק (אפשר להחליף ולגוון: כוסברה, תימין, בזיליקום)

5 תאנים מיובשות חתוכות לקוביות קטנות

3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כפית קינמון

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לרוטב:

3 עגבניות פרוסות

2-1 כפות רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

3/4-1/2 כוס מים (או יין לבן)

1/4 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה: 

מסדרים על מגש את פרוסות החצילים ובוזקים עליהם מעט מלח גס. משהים כשעה. בצלוחית טורפים את שתי הביצים עם הקמח, עד לקבלת בלילה חלקה.

מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה (כמו לשניצל). מנגבים היטב את פרוסות החציל וטובלים בביצים הטרופות. מטגנים את החציל בשמן החם משני הצדדים, לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מעבירים לקערה.

מכינים את הקוסקוס העבה לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית – באידוי ,במיקרוגל או במחבת.

מעבירים את הקוסקוס לקערה עם הבצל. מוסיפים את אגוזי המלך, הגבינה הבולגרית, הפטרוזיליה, התאנים, גבינת הפרמזן, הקינמון, המלח, הפלפל ובלילת הביצים הטרופות שנשארו מטיגון החצילים. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

משמנים היטב את התבנית ומרפדים את תחתית התבנית בפרוסות החצילים. מעל מסדרים בשכבה אחת את מלית הקוסקוס ומהדקים לשכבה אחידה. מניחים על המלית את פרוסות העגבנייה ומעליהן את יתר פרוסות החצילים.

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב חוץ מהגבינה המגוררת. יוצקים את הרוטב על פני החצילים – כך שיצפו אותם בשכבה איחדה. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, ואופים כ-30-25 דקות עד לקבלת מרקם אחיד שחום וחלק.

 

 

מיוחד וטעים
מיוחד וטעים
  • טיפסקל:

אפשר לגוון בסוגי הגבינה או להכין רוטב אחר ללא עגבניות

 

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here