מאות מתכונים להכנת תפוחי האדמה: בתנור, מבושלים וכמחית- פירה או בכל דרך אחרת. רבים יחשבו עליו כמזון מנחם וטעים במיוחד. לפניכם מאפה תפוחי אדמה עם שמנת

המדגיש את טעמו הנפלא של תפוח האדמה.

החומרים: ל -4-6 מנות

1 ק"ג תפוחי אדמה

1 כוס גבינה צהובה או גרוייר מגוררת גס

1 מיכל שמנת מתוקה

2 שיני שום כתושות

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל לפי הטעם

 

תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים היטב. חותכים אותם לפרוסות דקיקות ככל האפשר.

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי חסין אש כשהן חופפות אחת לשנייה כרעפים ומפזרים בין הפרוסות את הגבינה המגוררת.

בקערית מערבבים את השמנת, השום, אגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל. טורפים היטב ויוצקים על תפוחי האדמה בתבנית.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 175-180 מעלות צ' שעה ורבע עד שהמאפה משחים ומתייצב.

 

  • טיפסקל כך שומרים נכון את תפוחי האדמה?

שומרים את תפוחי האדמה במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לתפוחי האדמה ריקבון.

לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק.

  • טיפסקל להכנה לבישול

אפשר לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש כך לא ישחירו.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here