היום סיימנו בהצלחה סדנה לאפייה אתנית. בין שלל המתוקים הכנו גם את המאספן מהמטבח המרוקני .

סלסלותבצק עדינות ממולאות במלית שקדים ומעוטרות בסוכריות צבעוניות. יש להצטייד בתבניות מתכת מעוטרות.

מאספן – סלסילות בצק ממולאות שקדים

החומרים: ל- 30-35 יחידות

לבצק:

2 כוסות קמח מנופה

3 שקיות סוכר וניל

5 כפות שמן

2 כפות אבקת סוכר או סוכר

4 חלמונים

1/4 כוס מים או מיץ תפוזים או משקה מוגז

 

מרפדים את התבניות האישיות בבצק הדק והעדין

 

למלית:

1/2 ק"ג שקדים

250 גרם סוכר

1/2 לימון

2 שקיות סוכר וניל

1/2 כפית אבקת אפייה

2 חלבונים

לעיטור:

סוכריות צבעוניות

 

המלית כאן מזולפת לתבניות המרופדות בבצק. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

להכנת הבצק- מניחים את הקמח בקערה רחבה ווסיפים את יתר החומרים תוך לישה או ערבול במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומשהים כ-10 דקות.

להכנת המלית – חולטים את השקדים במים רותחים ומסלקים את הקליפה. מניחים על מגבת לייבוש לפחות יממה.

מנקים היטב את קליפת הלימון. קולפים וחותכים לרצועות דקות. טוחנים במעבד מזון את הקליפה מוסיפים את השקדים וטחנים מוסיפים את הסוכר וטוחנים עד דק עד שלא יישארו גושים.

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומבליעים בעיסת השקדים.

משמנים במברשת היטב את התבניות המעוטרות ומקמחים היטב. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס (קוטר של 4-5 ס"מ).

נוטלים עיגול בצק ומרפדים היטב תחתית ודפנות התבניות המעוטרות, תוך לחיצה ועיצוב הבצק בתוך התבנית יש לסלק עודפי בצק. בדרך זו מרפדים את כל התבניות.

הרכבת המאספן -אפשר למלא את תחתיות הבצק בשתי דרכים: נוטלים מעט מעיסת השקדים ויוצרים כדורים קטנים או נוטלים בכף מעיסת השקדים וממלאים את סלסלות הבצק. (כמו שרואים בצילום הראשון כאן ) ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.

עוגיות מאספן עם מלית לא מזולפת

אפשרות שנייה: מעבירים את עיסת השקדים לשקית זילוף עם צינתר משונן ומזלפים את המלית בתלולית קטנה אל תחתיות הבצק( כמו שרואים כאן בתמונות).

בחרתם לזלף את המלית יש לוודא שהמלית רכה שניתנת לזילוף. (אפשר להוסיף למלית עוד חלבון אחד מוקצף  לקבלת מרקם עדין)

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני -175-180 מעלות צ', אופים כ-20 דקות.

עוגיות מאספת עם מלית מזולפת
  • טיפסקל:

אם נשאר מעט מלית אפשר למלא איתה עוגיות שונות ואו בצק שמרים.

את סלסלות המתכת חשוב מאוד לשמן ואפשר גם לרפד בנייר אפייה.

 

אופים ומגישים

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here