

היום סיימנו בהצלחה סדנה לאפייה אתנית. בין שלל המתוקים הכנו גם את המאספן מהמטבח המרוקני .
סלסלותבצק עדינות ממולאות במלית שקדים ומעוטרות בסוכריות צבעוניות. יש להצטייד בתבניות מתכת מעוטרות.
מאספן – סלסילות בצק ממולאות שקדים
החומרים: ל- 30-35 יחידות
לבצק:
2 כוסות קמח מנופה
3 שקיות סוכר וניל
5 כפות שמן
2 כפות אבקת סוכר או סוכר
4 חלמונים
1/4 כוס מים או מיץ תפוזים או משקה מוגז


למלית:
1/2 ק"ג שקדים
250 גרם סוכר
1/2 לימון
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
2 חלבונים
לעיטור:
סוכריות צבעוניות


אופן ההכנה:
להכנת הבצק- מניחים את הקמח בקערה רחבה ווסיפים את יתר החומרים תוך לישה או ערבול במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומשהים כ-10 דקות.
להכנת המלית – חולטים את השקדים במים רותחים ומסלקים את הקליפה. מניחים על מגבת לייבוש לפחות יממה.
מנקים היטב את קליפת הלימון. קולפים וחותכים לרצועות דקות. טוחנים במעבד מזון את הקליפה מוסיפים את השקדים וטחנים מוסיפים את הסוכר וטוחנים עד דק עד שלא יישארו גושים.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומבליעים בעיסת השקדים.
משמנים במברשת היטב את התבניות המעוטרות ומקמחים היטב. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס (קוטר של 4-5 ס"מ).
נוטלים עיגול בצק ומרפדים היטב תחתית ודפנות התבניות המעוטרות, תוך לחיצה ועיצוב הבצק בתוך התבנית יש לסלק עודפי בצק. בדרך זו מרפדים את כל התבניות.
הרכבת המאספן -אפשר למלא את תחתיות הבצק בשתי דרכים: נוטלים מעט מעיסת השקדים ויוצרים כדורים קטנים או נוטלים בכף מעיסת השקדים וממלאים את סלסלות הבצק. (כמו שרואים בצילום הראשון כאן ) ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.


אפשרות שנייה: מעבירים את עיסת השקדים לשקית זילוף עם צינתר משונן ומזלפים את המלית בתלולית קטנה אל תחתיות הבצק( כמו שרואים כאן בתמונות).
בחרתם לזלף את המלית יש לוודא שהמלית רכה שניתנת לזילוף. (אפשר להוסיף למלית עוד חלבון אחד מוקצף לקבלת מרקם עדין)
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני -175-180 מעלות צ', אופים כ-20 דקות.


- טיפסקל:
אם נשאר מעט מלית אפשר למלא איתה עוגיות שונות ואו בצק שמרים.
את סלסלות המתכת חשוב מאוד לשמן ואפשר גם לרפד בנייר אפייה.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
היי, ניתן להכין את המלית גם עם אבקת שקדים טחונים ??
הי נעה
אפשר לנסות אבל לא תקבלי את אותו המרקם
איך מגיעים למצב שהזילוף יפה?
הי טליה
משתמשים בשקית זילוף עם צינתר משונן
עשיתי בפעם השניה את העוגיות האלה, המילוי לא יוצא לי טוב, הוא לא ניראה קצפתי כמו בצילום, אלה כמו עיסה.
וכאני עושה תבנית שניה המילוי מתקשה וקשה מאוד להזליף, למה?
הי עופרה
אם המלית יצאה קצת קשה כנראה שהשתמשת בחלבון מביצים קטנות ( היום גם ביצים מדיום הן קטנות מאוד)
השתמשי בחלבונים מ-3 ביצים או שתיים גדול והקציפי היטב
החלבון הוא שגורם לרכות ותפיחת המלית בתחתיות הבצק
בהצלחה ושנה טובה :)
איפה ניתן לרכוש תבניות למספן?
הי קרן
בכל החניות לכלי בית
או בחניות המתמחות לכלי אפייה
שלום האם יש עוד מתכון ?
שלום
כמה זמן מראש לאירוע אפשר להכין את העוגיות
תודה
בי לידיה
אפשר עד שבוע
וגם הם ניתנים להקפאה
פסקל
ראשית תודה.
איך מקפיאים?
הי אתי
שמי בקופסה עם סגירה הרמטית ברווחים קלים
היי אפשר להכין את הסלסלאות מתבניות סיליקון?
הי שירן
לא ניסתי כך שאיני יודעת לומר האם תבנית אישית של סיליקון טובה. האמתת לא זוכרת שראיתי תבניות מעוטרות כאלו עשויות מסיליקון
הי שירן
לא ראיתי כלל תבניות כאלו מסיליקון ומעולם לא ניסתי לעבוד איתם כך שלא יודעת איך זה מתנהג עם הבצק.
אם אין לי תבניות שכאלה, מה האפשרות האחרת? תודה
הי שוש
אולי יש לך תבניות קטנות של טרטלטים?
אומנם לא תקבלי את העיטור היפה אבל עדין העוגיות יפות ואחרות
האם אפשר לעשות את זה כעוגה גדולה?
הי דבורה
לא כדאי, היא תהפוך לדחוסה מידי לדעתי
הי, תודה על המתכון,הן נראות מדהימות.
עד כמה זמן לפני האירוע אפשר להקפיא?
הי רותי
לפחות שלושה שבועות
אם אני מכינה את העוגיות כמה ימים לפני האירוע איפה צריך לאחסן אותם?
הי קרן
סגור היטב במקום קריר
שלום
איך את מחלצת את העוגיות מהתבניות?
הי שגיא
אם משתמשים בתבניות מצופות טפלון זה קל מאוד . אם הן עשיות ממתכת פשוטה רצוי לשמן היטב ולקמח. בתום האפייה בעזרת שיפוד לנתק את הדפנות וזה משתחרר