אם אתם אוהבים על האש, מה דעתכם לנצל את הנפנוף והמנגל בדרך אחרת ואולי מקורית ובעיקר שתתאים גם לאנשים שמקפידים על הבריאות והגזרה הדקיקה מבלי לוותר על המנגל. במקום בשר ודגים הניחו על רשת הברזל ירקות, ופירות התוצאות יפתיעו אותם וטעם נפלא.

החומרים: ל- 5 -6 סועדים

2  בטטות חתוכות לקוביות גסות מבושלת לחצי ריכוך

2 קישואים חתוכים לקוביות גסות

2 חצילים  חתוכים לקוביות גסות

מעט שמן זית

מלח ים פלפל גרוס  לפי הטעם

אופן ההכנה:

משפדים את הירקות על שיפודי עץ, יש להקפיד ולשלב בין הגוונים . בוזקים על השיפודים מעט שמן זית, מלח ופלפל גרוס. צולים את הירקות למשך 2-3 דקות עד צריבה של הירקות על מחבת פסים או בתנור גריל .

 

רוטב לימוני

החומרים: ל- 5 -6 סועדים

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית כתית איכותי

3 שיני שום

1/4 צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים לצד הדג.

המתכון באדיבות דוד אדא ממסעדת לילי 24. צילומים: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here