בזכות המגוון הרחב של הירקות – בטקסטורות, בצורות, במרקמים ובטעמים – אפשר ליצור מהם ארוחה טעימה ומזינה, כמו למשל ירקות אפויים.

עולם הירקות הוא עולם שלם של תחושות, טעמים, מרקמים ובעיקר רגשות. עם הירקות אנו מנהלים מערכת יחסים מורכבת ואנו אוכלים אותם כמנה עיקרית וכתוספת בצד.

יש אנשים שמאז ומתמיד אהבו ירקות, ויש אנשים שהתחברו אליהם מהפן הבריאותי, שמירה על ערכים תזונתיים וקבלת העושר הבריאותי המצוי בהם.

אני אוהבת אותם בעיקר בזכות המגוון הרחב שלהם. הטקסטורות, הצורות, המרקמים והטעמים השונים, ומשום שאפשר להכין מהם מנות פשוטות, מורכבות, מיוחדות ואיכותיות.

כמו למשל: תוספת קלה להכנה של ירקות כמו קולרבי, לפת, קישוא ותימין שיוצרים סימפוניה של טעמים. מסתפקים בקילוף, חיתוך, תיבול, והופ לתנור. שם הכל כבר קורה מעצמו. התוספת מושלמת גם לצד מנת בשר עוף או דג.

החומרים: 8-6 מנות

2 לפתות, קלופות וחתוכות לרבעים או שמיניות

2 קולרבי, קלופים וחתוכים לרבעים או שמיניות

2 קישואים, נקיים חתוכים לרבעים

5 שיני שום חתוכים לרבעים או חצויים

4-3 ענפי תימין

2 כפות בצל מיובש

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

נייר אפייה

רדיד אלומיניום

 אופן ההכנה:

מניחים בקערה את כל הירקות והתבלינים ושמן זית ומערבבים. מרפדים תבנית חסינת אש בנייר אפייה.

מעבירים את הירקות לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש

לחום בינוני 180 מעלות במשך 25 דקות.

מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות ולשזף את הירקות עוד 15-10 דקות. מגישים חם.

 

סימפוניה של טעמים. לפת וקולרבי אפויים בתימין
סימפוניה של טעמים. לפת וקולרבי אפויים בתימין

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here