סוג הבצק ומרקמו קובעים את איכותם וטעמם של אוזני המן.

נסו לעצב אוזני המן גם מבצק פילו או פילאס.

למי שרוצה לדלג על שלב הבצק ולהגיע ישר למלית, כדאי לקנות אחד מסוגי הבצק המוכנים כמו בצק פריך מרודד או בצק עלים

(חלקם כבר חתוכים לריבועים) וליצור מהם אוזני המן מיוחדות. אני אהבתי במיוחד את זה של "מעדנות".

גודל המשולשים נקבע בהתאם לקוטר הכוס שבה השתמשתם.

על אוזני המן מבצק פריך אפשר לבזוק סוכר או לטבול אותם בציפוי שוקולד (טבילה חלקית תוביל לתוצאה נאה במיוחד).

שם המשחק במליות הוא גיוון – ערבבו פירות יבשים, אגוזים וממרחים לפי טעמכם, רק הקפידו על מרקם יציב שאינו קשה מדי, ועל חומרי גלם שאינם נוטים להתייבש.

אוזני המן נוטים להיפתח בעת האפייה, לכן יש להדק היטב את הבצק על המלית ולא להשאיר פתח מיותר.

אוזני המן מבצק שמרים חייבים לאכול באותו היום, או מקסימום למחרת, כי טעמן בשיאו כשהם טריים וחמים (יש גם כאלה המשלבים בין בצק פריך לשמרים).

אם בחרתם בבצק פריך, שימו לב שאפשר להעשיר את הבצק בצורות שונות, על ידי הוספת יוגורט או שמנת, או שילוב בין שמן ומרגרינה או חמאה ומרגרינה.

אפשר להכין אוזני המן גם מבצק עלים ולמלא במלית מלוחה או מתוקה

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here