זהו ליקר שנולד כשקיבלתי שזיפים חמצמצים מהעץ שבגינה של חברתי פנינה ממושב נטועה שבגליל. הדגמתי לילדיי כיצד מכינים ליקר ביתי פשוט, ומאז אנו מכינים אותו בשביל הכיף והטעם.

פעם שנייה שהכנתי אותו היה גם עם דודבנים כההים ונפלאים. כך שאפר להכינו עם שני הפירות.

החומרים: לבקבוק אחד

½1 ק"ג שזיפים אדומים חמצמצים או דובדבנים כהים

½2 כוסות (500 גרם) סוכר

1 מקל וניל או גרגרי אניס או 1 מקל קינמון

אופן ההכנה: 

שוטפים ומנגבים היטב את הדובדבנים/השזיפים. יוצרים בהם חריצים ומכניסים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית ואטומה.

מפזרים מעל סוכר בנדיבות כך שהדובדבנים/השזיפים יצופו קלות. סוגרים היטב את הצנצנת ומשהים כשבועיים במקום

קריר ומוצל, מנערים מדי פעם כך שהסוכר והנוזל יצפו את הדובדבנים/השזיפים, עד שמתקבלת כמות גדולה של נוזל והסוכר נמס לחלוטין.

מוציאים את השזיפים/דובדבנים ומסננים את הליקר. מוסיפים את התיבול הרצוי ויוצקים לבקבוקים נאים. סוגרים היטב ושומרים במקרר. הליקר מוכן לשתייה.

 

  • טיפסקל

כלי האחסון חייב להיות אטום לגמרי, כיוון שמעט אוויר שיחדור יגרום לתסיסה ויהרוס את הליקר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

  1. מעניין שבמתכונים אחרים מזהירים מפני אטימת הבקבוק/צנצנת, כדי לאפשר לגאזים מהתסיסה להשתחרר מהכלי…

    • הי שמעון
      אני מכינה את הליקר כך ויוצא מעולה
      יכול להיות שאם מכינים כמות גדולה ולזמן ארוך השיטה שלי לא מתאימה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here