לימונים כבושים מהמטבח הצפון אפריקני. שלמים, פרוסים, חתוכים לרצועות או מעוכים למחית דחוסה, ולימונים קטנים. רצוי מאוד שתחזיקו במקרר צנצנת עם כל הטוב הזה. אתם תופתעו מאוד לגלות כמה כפית או כף תעשיר כל מנה שתכינו. והם גם מצויינים כמו שהם. קיימים המון גרסאות להכנתם לפניכם אחת מהיר ופשוטה.

 

החומרים: לצנצנת של 2 ליטרים

1 ק"ג לימונים קטנים ( בלאדי)

1/2 1 כוסות מלח

1 כף אריסה או פפריקה חריפה

2 כוסות מים

אופן ההכנה: 

חותכים את הלימונים לרבעים, אך משאירים את החלקים מחוברים (אפשר להשאיר את הלימונים שלמים). מניחים בקערה רחבה.

מערבבים בקערה נפרדת את המלח והאריסה, בוחשים ומוסיפים את המים.

מכניסים את רבעי הלימונים לתוך הצנצנת ויוצקים עליהם את תערובת הכבישה. סוגרים הרמטית את הצנצנת ומעמידים במקום מוצל לשישה-שבעה ימים.

אפשר לעטר בכמה פלפלי שאטה קטנים ושיני שום שלמים.

 

צילום: חגית גורן מתוך הספר "מטעמים טריפוליטניים" של פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here