קנקן של לימונדה חייב לדעתי להיות דרך קבע במקרר. זהו משקה מצוין שעדיף על פני כל המשקאות הממותקים הנמכרים בחנויות.

במתכון זה אתם מוזמנים לסחוט את המיץ מהלימונים, אולם אפשר גם לטחון לפחות לימון אחד בשלמותו ולהוסיף למשקה.

משקה לימונים/ למונענע

החומרים: ל-6 כוסות

8-6 כפות סוכר (עניין של טעם. אפשר להקטין את כמות הסוכר או להשתמש בתחליף "כמו סוכר" או בדבש)

4 לימונים גדולים

6 כוסות מים

 להגשה:

1 לימון, פרוס לפרוסות דקות

1 תפוז, חתוך לפרוסות דקות

חופן עלי נענע

חופן עלי לואיזה או 1/4 כוס עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

שמים את הסוכר בקנקן רחב. סוחטים את הלימונים לתוכו, בוחשים היטב את הסוכר ומיץ הלימון, מסלקים את החרצנים ומוסיפים את המים. בוחשים היטב עד שהסוכר נמס. חשוב לטעום מדי פעם את המשקה ולתבל ולתקן טעם בהתאם לטעמכם האישי.

לפני ההגשה: מוסיפים פרוסות לימונים, פרוסות תפוז, עלי נענע, לואיזה או שילוב של עלי בזיליקום. מערבבים היטב, מוסיפים כוס קוביות קרח ומגישים קר.

 

 

  • טיפסקל

אפשר להוסיף עלי לימונית או גרניום רפואי, המקנים למשקה ניחוח וטעם נוסף.

אפשר לטחון במעבד מזון לימון אחד ולהוסיפו אל המשקה. כך מתקבל משקה סמיך קלות עם גוון מריר ועדין של לימון.

כדאי להוסיף מקלות וניל אל קנקן המשקה סמוך להגשה.

לימונדה נהדרת חייבת להיות דרך קבע במקרר, והיא עדיפה על פני כל המשקאות הממותקים הנמכרים בשווקים. במתכון זה אתם מוזמנים לסחוט את המיץ מהלימונים, אולם אפשר גם לטחון לפחות לימון אחד בשלמותו.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here