

חג הפסח מתקרב, ויש כאלה שהפרדה מהלחם קשה להם מנשוא, לשם כך נכין לחמניות כשרות שישביעו אתכם ויוכיחו לכם שגם בחג הזה לא חסר כלום
חג הפסח הוא אחד החגים המבוססים בעיקר על מסורת ועל הרגלים העוברים מדור לדור. יוצאי ספרד מתגברים על המחסור בקמח ובשמרים בהכנת המאכלים באמצעות קטניות ודגנים,
כגון חומוס,שעועית ואורז (למעט המרוקאים שאינם אוכלים חומוס בגלל צליל המילה "חומוס" המזכירה את המילה "חמץ"). יוצאי אשכנז אינם במוצרים אלו ואינם אוכלים אותם (אם כי היום ישנה פשרה ששאי אכילת קיטניות נחשבת למנהג ולא למצווה).
מוצרי מזון המהווים פתרון קל ויעיל בקרב כל עדות ישראל הוא קמח המצה. אפשר להשתמש גם באגוזים ובשקדים – טוחנים עד דק את האגוזים והם משמשים כתחליף לקמח.
בריטואל קבוע, שבוע לפני חג הפסח אני מקבלת בקשות רבות למתכון ללחמניות שיחליפו את הלחם. לחמניות מוצלחות , תפוחות ובעיקר כאלו שיקנו תחושת שובע כמו הלחם.
קיימים עשרות גרסאות להכנת לחמניות, כל אחד עושה שימוש בסוג אחר של קמח מצה. אני אוהבת לעבוד עם קמח המצה הכי פשוט, הוא מקנה טקסוטרה מעניינת ויפה לטעמי.
לפניכם אחת הגרסאות להכנת הלחמניות. אומנם הן לא בדיוק הלחמניות שאנו רגילים אליהן בשאר ימות השנה, אך הן בהחלט עושות את העבודה וטעמן נפלא. אם תקפידו ותשימו לב בשלב ההכנה, ההצלחה מובטחת.
טיפסקל להצלחה
כדי שהלחמניות תצאנה מוצלחות, רצוי להמעיט בפתיחת התנור בזמן האפייה.
הלחמניות יוצרות מעין כיס נפלא המאפשר למלא אותן בסלטים וממרחים שונים. אני נוהגת להגיש אותן כמנה ראשונה עם כבד קצוץ.
הכלל הכי חשוב בהכנת הלחמניות:
הקפידו להשאיר את הלחמניות בתנור מכובה, כשדלת התנור מעט פתוחה להוצאת האדים. לא לסגור את הדלת לגמרי, אחרת האדים מרטיבים את הפחזניות, והן צונחות.
החומרים: ל- 20-16 לחמניות בהתאם לגודל הלחמניה
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
50 גרם מרגרינה (או חמאה)
2 כוסות קמח מצה
6 ביצים
נייר אפייה
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר. מוסיפים מלח, שמן ומרגרינה ומביאים לרתיחה שנייה.
מוסיפים קמח מצה ובוחשים עד שמתקבל גוש בצק הניתק מהדפנות. מסירים מהאש, מצננים ובוחשים מדי פעם.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי בחישה, עד קבלת עיסה חלקה. משהים 30 דקות.
בידיים רטובות יוצרים לחמניות קטנות, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים. בעזרת מספרים יוצרים שני חתכים כמו איקס קטן.
להגשה חגיגית ומרשימה, הכניסו את עיסת הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן, וזלפו תלוליות בגודל אחיד אל התבנית ברווחים שווים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 30 דקות . מכבים ומשהים את הלחמניות בתנור, כשדלת התנור מעט פתוחה כ- 10 דקות.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק