לעצב ולהכניס לתבנית שקעים

לחמניות בעיצוב של שושנה או ורד אשר בין עלי הבצק מסתתרות תוספות מתוקות לכבוד החג כמו: תפוחי עץ וממרחי ריבות ודבש.  התוספות המשולבות בין עלי הבצק יוצרות את צורת הורד/שושן בשילוב גוונים להשלמת צורת הפרח.

החומרים: ל- 15-18  לחמניות

לבצק:

200 גרם מזולה בטעם חמאה או חמאה

1/2 כוס מים או חלב

3.5 כוסות קמח מנופה

3 כפות סוכר

50 גרם שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

למלית:

1 כוס ריבת משמש או מעט דבש למריחה

פרוסות תפוחי עץ מסוג חרמון מבושל במעט מים וסוכר לריכוך הפרוסות.

להברשה:

1 חלמון

1 כף מים

להברקה:

2 כפות ריבת משמש מדולל במעט מים חמים ו דבש

 

מכניסים לתהניות אישיות
מכניסים לתהניות אישיות

אופן ההכנה:

ממיסים  המזולה בטעם חמאה וחלב  במספר פולסים במיקרוגל ומצננים קלות.

מניחים  בקערת מערבל  ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וביצה ומערבבים.

מוסיפים לקמח את  החמאה המומסת עם החלב, מערבבים במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.

משחררים את הלחמנייה
משחררים את הלחמנייה

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50.

קורצים עיגולים קטנים.  מורחים  במעט דבש או ריבה  את עיגולי הבצק ומעצבים לפרח תוך שילוב פרוסות  תפוחי העף המרוככים.  מניחים בתבניות שקעים משומנת או בעטרות מאפיניס אישיות.

טורפים חלמון ומים ומברישים את לחמניות השושנים מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעתיים. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

 

רגע לפני ההברשה
רגע לפני ההברשה

 

  • טיפסקלמה עושים כשאין זמן?

אפשר להכין את הבצק יום ואפילו יומיים קודם לאפיה יש לאחסנו במקרר.

עברה יממה ולא הספקתם להכין את העוגה? לושו היטב את הבצק, הוציאו מתוכו את האוויר ותוכלו לאחסן אותו במקרר יום נוסף.

בשווקים תמצאו גם שמרים יבשים – הם טובים מאוד, כי יש להם חיים ארוכים, שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

מברישים בריבה או דבש
מברישים בריבה או דבש

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here