מעצבים ככדור, שמינייה, פרח, שבלול ועוד

לכל ארוחה חגיגית אני אוהבת להכין לחם או לחמניות. אני מכינה לחם זיתים, לחם עשבי תיבול או חלה לשבת, בקיצור לחמניות לתשומת לב. לארוחה זוגית לא כדאי לוותר על אפיית לחמניות מתוקות שניחוחן ימלא את הבית וייצור אווירה שמחממת את הלב.

ניתן להכין את הלחמניות בצורות שונות- ספירלה, שבלול, עניבות, צמות קטנות אותן סוגרים לכעך, לחמניות עגולות ועוד.

לחמניות מתקתקות ומפנקות

החומרים: ל- כ-24 28 יחידות קטנות

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים לחים

1/2 כוס סוכר

1 כף סילאן

1/2 כוס שמן

2 כפות מרגרינה מזולה

1 כפית מלח

1 ביצה

1/2 2 -3 כוסות מים פושרים

להברשה:

1 ביצה טרופה

להבזקה

1/2 כוס גרגרי שומשום (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן ,הסילאן, מרגרינה מזולה, המלח והביצה. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה שעה וחצי).

מחלקים את הבצק ל- 28-24 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול קטן (במקרה שבוחרים להכין צורה אחרת מספר הלחמניות ישתנה בהתאם לגודל ולצורה) מכדרים ומעצבים ללחמנייה עגולה.

מניחים את הלחמניות בתבנית משומנת ומורחים בביצה טרופה בוזקים מעל גרגרי שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות במשך כ-25 דקות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. הוקר טוב פסקל,
    האם ניתן להכין הלחמניות נרצח כוסמין מלא 50% ו50% לבן.
    תודה ושבת שלום,
    שנטל

    • הי שנטל
      אפשר בהחלט, רק הקפידי עם הנוזלים. יכול להיות שתזדקקי לעוד מעט נוזלים מעל מה שמצוין במתכון

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here