בכל עדות ישראל מכינים לחמניות וחלות עגולות לכבוד ראש השנה, וחגי תישרי המסמלות את מעגל השנה לכן החלות או הלחמניות עגולות. בדרך כלל הן מתוקות, נימוחות ורכות, אפשר להעשיר את הבצק בדבש, צימוקים ואפילו אגוזים – כך מלבישים את החלות או הלחמניות בהדר נוסף לכבוד החג.

להלן מתכון בסיסי, אתם מוזמנים להוסיף ולהעשירו בהתאם לטעמכם בין רבע לחצי כוס צימוקים או אגוזים, אפשר לגוון גם בכף או שתיים סיאלן או דבש.

לחמניות מתוקות

החומרים: ל- 8-12 יחידות תלוי בגודל

1 ק"ג קמח מנופה

50 גרם שמרים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

1 ביצה

2-3 כוסות מים פושרים

להעשרה:

1/2 כוס צימוקים

או 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

להברשה:

1 ביצה טרופה לציפוי

לבזיקה:

1/4 כוס גרגרי שומשום

אופן ההכנה: 

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח והביצה מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק אחיד וחלק (במידה והחלטתם להעשיר את החלה זה הזמן להוסיף את התוספות). משהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים,יוצרים מכל חלק גליל וסוגרים ככעך. אפשר בעזרת סכין ליצור חתכים קטנים מסביב לשוליים החיצוניים של הכעך. או משאירים שלם ללא חיתוך.

מעבירים לתבנית משומנת ומברישים בביצה הטרופה מפזרים מעל גרגרי שומשום . אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 180 מעלות צלזיוס כ25 דקות .ומצננים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here