

چرگ
לחמניות מתוקות ושטוחות מעט ואוריריות מאוד, הן מצויינות כמו שהן. אך העיראקים נוהגים לאכול את הצְ'רָג בליווי חמאה וריבה או חוצים אותה ומניחים בתוכה את הזְנְגוּלָה.
החומרים: לכ־24 לחמניות
40 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
½ כוס חלב פושר או מים
½ כפית סוכר להתססת השמרים
¾ ק"ג קמח
¾ כוס סוכר
3 ביצים
½ כוס שמן או 175 גרם חמאה
2 כוסות חלב או מים
1 כפית קוניאק
קמצוץ מלח
100 גרם צימוקים
לקישוט:
1 ביצה טרופה
½ כוס שומשום
אופן ההכנה:
מכינים את השמרים לתסיסה: מערבבים את השמרים עם החלב הפושר או המים ועם הסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שמתחיל לתסוס.
מכינים את הבצק: מנפים קמח בקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים היטב לקבלת בצק רך שאינו דביק.
מוסיפים את הצימוקים ולשים שוב עד שהצימוקים משתבצים באופן אחיד בבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הלחמניות: בתום התפיחה לשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. בוצעים ממנו חתיכות בגודל כדור טניס, מגלגלים לצורת גליל ארוך ויוצרים צורת שבלול. מניחים בתבנית, מברישים בביצה וזורים שומשום. מתפיחים שוב במשך כחצי שעה.
אופים בתנור במשך כ־20 דקות או עד שמזהיב.
המתכון מהספר עַשְׁתִידְכּ ספר הבישול העיראקי, שושי אורן/לורן רביד
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
סליחה זה אף פעם לא נמכר עם קישוט של שומשום או מתיקה אחר.זה גם לא היה ממש מתוק כי הזנגולה המתיקה את המנה די סביר
הי מוטי
כפי שבוודאי קראת המתכון מהספר עַשְׁתִידְכּ ספר הבישול העיראקי, שושי אורן/לורן רביד וכך המחברת כתבה בספרה