מזג האוויר בשילוב עם מצב הרוח הביאו אותי להחליט להכין מאפה שמרים. אולי בגלל הלישה, החמימות הנדרשת להתפחה וזמן ההמתנה הממושך והסבלנות הנדרשת להכנה. ואולי זה בגלל הניחוח שמתפשט בכל הבית עם האפייה, מזמין את כולם להתאסף. ריח של משפחה.

בכל סוף שבוע אני מכינה מאפה שמרים. לדעתי זה אחד הבצקים הקלים להכנה ונעים ללישה ידנית, למרות שכאשר אני קצרה בזמן אני  מעדיפה להכינו במערבל חשמלי עם וו הלישה. מכוון שאני מכינה כמות מאוד גדולה של בצק, הלישה במערבל החשמלי ממש נוחה. למדתי שהדבר הנכון לעשות בלישה במערבל חשמלי, הוא שינוי של מהירויות ערבול הבצק מספר פעמים. בדרך זו  מדמים הכי טוב את הלישה בכפות הידיים. אתם יכולים כמובן להכין את הבצק בלישה ידנית רגילה, ללא מערבל חשמלי או מעבד מזון.

בצק שמרים חייב לנוח, או יותר נכון צריך לאפשר לו את התנאים והזמן על מנת שיתפח ויכפיל את נפחו, לשם כך הוא אמור לשהות במקום חמים. אם אתם  קצרים בזמן, אפשר בהחלט לתת לו לנוח במקרר ולמחרת לעבוד איתו.

אתם מוזמנים להכין את אחד המתכונים ללחמניות הקיימים באתר לצד המתכון ללחמניות מתובלות , כי אין כמו ריח של מאפה שמרים כדי למלא את הבית בחום ובניחוח מזמין.

 

לחמניות מתובלות
לחמניות מתובלות נכנסות לתנור

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

טיפסקל להכנת מאפי שמרים:

מאפים מבצק שמרים אפשר להקפיא. במקרה זה מוציאים מהתנור 7-5 דקות לפני תום האפייה ומקפיאים. כשמעוניינים להגיש, מפשירים במקרר ולפני ההגשה מכניסים לתנור ואופים את 5-7 הדקות החסרות בחום של 180 מעלות. בדרך זו מחזירים למאפה את הטריות.

בשימוש בשמרים טריים, קובייה או גרגרים, מספיק לערבב את השמרים בקמח. אין צורך להמיס בנוזל או להתסיס אותם קודם לעבודה, אלא אם מצוין אחרת במתכון.

את השמרים היבשים טוב להחזיק במזווה כשהם סגורים בוואקום. אלו שמרים בעלי אורך חיי מדף ארוכים. את השמרים הטריים שומרים במקרר או במקפיא.

50  גרם שמרים טריים = 2 כפות שמרים יבשים.

 

לחמניות מתובלות
לחמניות מתובלות נכנסות לאפייה

לחמניות מתובלות

החומרים: (לשתי תבנית עגולות בקוטר 24-25 ס"מ)

לבצק:

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס מים

1 כף סוכר

1/2 ק"ג קמח, מנופה

2 כפות סוכר

1 ביצה

3 כפות שמן

1–1/2 1 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1 כף זעתר או אורגנו, טחון

להברשה:

תרסיס שמן

1 ביצה, טרופה עם מעט מים או שמן

לבזיקה:

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס שומשום לבן ושחור או קצח

1/2 כוס פיסטוקים, גרוסים

1/2 כוס גרעיני חמנייה ופשתן

 

לחמניות מתובלות
לחמניות מתובלת אחרי אפייה

 

אופן ההכנה:

ממיסים בצלוחית בינונית את השמרים, הסוכר והמים. מכסים ונותנים להם לתסוס כ-15 דקות.

מניחים את הקמח בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה. צרים גומה ומניחים במרכזה את הסוכר, הביצה, השמן והשמרים שתססו. מערבלים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים, המלח והאורגנו או הזעתר. מערבלים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

משמנים את שתי התבניות העגולות. לשים שוב את הבצק ומוציאים את האוויר. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים ומגלגלים לכדורים שווים.

מסדרים את הלחמניות אחת ליד השנייה בתבניות. שמונה לחמניות בכל תבנית. מרססים מעט שמן מעל הלחמניות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים את כל התוספות על הלחמניות לפי טעמכם (זרעי שומשום, חמניות, פיסטוקים ועוד). מניחים לתפיחה נוספת במקום חמים כרבע עד חצי שעה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, כ-20-25 דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומצננים.

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשעה  לא כולל זמני התפחה

סוג המנה: פרווה

הכנה סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here