חמניות ממולאות בשר ולהן טעםמושלם.

לחמנייה מפתיעה, או כריך אפוי, בעצם לא משנה באיזה שם תבחרו להשתמש, אלו לחמניות ממולאות בשר ולהן טעם

מושלם. לא רק בשר, אפשר למלא את הלחמניות בסוגי מליות שונות כמו: מלית חלבית, צמחונית, טבעונית

או עם דגים.

החומרים: ל- 25 לחמניות

1/2 ק"ג (500 גרם)  קמח לבן מנופה, מתוצרת הטחנות הגדולות  של א"י

1 כף גדושה שמרים מיובשים או 25 גרם שמרים לחים

1 כף גדושה משפר אפייה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כף (15 גרם) סילאן

1/4 כוס (50 גרם) שמן

1 כף (15 גרם) מרגרינה, מחמאה

1/4 1 כוסות (250 מ"ל ) מים  (במידת הצורך, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים נוספים)

1 כפית מלח

למלית:

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ דק

6 שיני שום כתושות

1 כוס פטריות קצוצות

300 גרם בשר בקר או עוף טחון

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית הריסה או פלפלת חריפה (לא הכרחי)

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

1 גדושה רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3 כפות מים

להברשה:

1 ביצה טרופה

1/2 כוס זרעוני שומשום מעורבבים עם מעט קצח

 

ממלאים, אופים ונהנים
ממלאים, אופים ונהנים

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, משפר האפייה, הסוכר, השמן ,הסילאן, המרגרינה.

מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים.

להכנת המלית: מחממים שמן במחבת רחבה מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומאדים מספר דקות עד  לשקיפות מוסיפים את הפטריות הקצוצות,

ומאדים עוד שתיים שלוש דקות ומוסיפים את הבשר הטחון . מועכים ומפוררים את הבשר תוך כדי טיגון עד שהבשר מאפיר ומפורר לגמרי.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים  מכסים ומבשלים מספר דקות על להבה נמוכה . טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

מחלקים את הבצק ל- 25-20  חלקים שווים.  מרדדים או פותחים בכפות הידיים כל חלק של בצק מניחים במרכזו כף או שתיים מהמלית המוכנה

סוגרים את הבצק מעל למלית ויוצרים כדור עגול קטן (במקרה שבוחרים להכין צורה אחרת מספר הלחמניות ישתנה בהתאם לגודל ולצורה) מכדרים ומעצבים ללחמנייה עגולה.

בדרך זו מכינים את שאר הלחמניות. מסדרים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ברווחים גדולים אחת מהשנייה ומשטחים קלות את הלחמניות.

בשלב זה אפשר להתפיח את הלחמניות עוד חצי שעה במקום חמים או להכניס אותן מיד לאפייה.

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל את תערובת השומשום והקצח.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות  במשך  5 דקות.

מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות  כ-25 דקות. או עד שהן שחומות גם בחלקן התחתון.

 

לחמניות ממולאות במלית בשרית
לחמניות ממולאות במלית בשרית

צילומים – מנחם גרייבסקי

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here