פוגשים אותן במספר מטבחים להן גרסאות שונות ושמות שונים.

פוגשים אותן במספר מטבחים להן גרסאות שונות  ושמות שונים.  במטבח העיראקי –צו'רג, במטבח התורכי, הבלקני,רומני – קוזינק

במטבח ההונגרי – ארא'ן גלושקה,במטבח הגיאורגי – מזונטי  ובמטבח המצרי – שוריק.

לחמניות מבצק שמרים עשיר ואוורירי, עוברות טבילה בחמאה ואפייה כשהן צמודות אחת לשנייה.

מגישים אותן אחרי האפייה, ספוגות בסירופ סוכר כשהן מחוברות. כך כל סועד מושך ותולש את הלחמנייה הקטנה שלו.

לחמניות מחוברות/חבוקות

החומרים: לתבנית מלבנית  27+35  ס"מ או אחרת

לבצק:

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס מים

1 כף סוכר

מעט קמח

1/2 ק"ג קמח  מנופה

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

3 כפות שמן

1 שקית סוכר וניל

1 – 1/2 1 כוסות מים

100 גרם חמאה או מחמאה / מרגרינה מרוככת  חתוכה לקוביות בינוניות

1/2 -1 כפית כורכום (לפי חוזק הגוון הרצוי) או 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

1/2 כפית מלח

100 גרם צימוקים בהירים

לטבילה:

50 גרם חמאה או מחמאה מומסת

להברשה:

1 ביצה טרופה עם מעט מים או שמן

1/4 כוס זרעי שומשום

סירופ להברשה:

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 כף תמצית ווניל

 

מגישים לשולחן ותולשים
מגישים לשולחן ותולשים

אופן ההכנה: 

ממיסים בצלוחית בינונית את השמרים, הסוכר והמים מכסים ונותנים להם לתסוס כ-15 דקות.

מניחים את הקמח בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, צרים גומה ומניחים במרכזה את הסוכר, הביצים, השמן סוכר הווניל והשמרים

שתססו, מערבלים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים קוביות החמאה הכורכום  המלח והצימוקים. מערבלים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מכסים במגבת לחה מניחים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

משמנים תבנית מלבנית, לשים שוב את הבצק ומוציאים את האוויר. נוטלים מהבצק חתיכות קטנות בגודל 3-4 ס"מ ומגלגלים לכדור קטן,

מורחים במעט חמאה המומסת ומניחים בתבנית.  בדרך זו מכינים את כל הלחמניות.

מסדרים אותן אחת ליד השנייה בתבנית. מברישים בביצה ומפזרים זרעי שומשום. מתפיחים  שוב במקום חמים כחצי שעה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ20-25  דקות.

מבשלים את חומרי הסירופ בקלחת עד לצמצום וצמיגות הסירופ בתום האפייה מברישים בסירופ את הלחמניות.

 

טיפסקל לעבודה עם שמרים

בשימוש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל ואו להתיסס אותם קודם לעבודה.

בשווקים תמצאו לצד השמרים הטריים שמרים יבשים – טוב שתחזיקו אותם במזווה כשהם סגורים בווקום.

אלו שמרים בעלי אורך חיי מדף ארוכים, שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here