כשאין לחם מוצאים פיתרונות יצירתיים. ללחמניות כשרות לפסח נוצרו שלל גרסאות הכנה. לפניכם אחת מהן. על מנת להצליח חשוב לשמור על דלת תנור סגורה, רצוי להמעיט בפתיחת התנור בזמן האפייה.ולצנן את הלחמניות בתנור עם חריץ קטן פתוח לשיחרור האדים.

החומרים: ל-20 לחמניות

2 כוסות מים

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

50 גר מרגרינה (או חמאה) או שמן

2 כוסות קמח מצה

6 ביצים

 

 

אופן ההכנה: 

מרתיחים מים בסיר. מוסיפים מלח, שמן ומרגרינה ומביאים לרתיחה שנייה.

מוסיפים קמח מצה ובוחשים עד שמתקבל גוש בצק הניתק מהדפנות. מסירים מהאש, מצננים ובוחשים מדי פעם.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי בחישה, עד קבלת עיסה חלקה. משהים 30 דקות.

בידיים רטובות יוצרים לחמניות קטנות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים. בעזרת מספרים יוצרים שני חתכים כמו איקס קטן.

אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מכבים ומשהים את הלחמניות בתנור כשדלת התנור מעט פתוחה כ- 10 דקות.

 

חשוב מאוד!!!

הקפידו להשאיר את הלחמניות בתנור מכובה כשדלת התנור מעט פתוחה להוצאת האדים . לא לסגור את הדלת לגמרי, אחרת האדים מרטיבים את הפחזניות והן צונחות !

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here