לחמניות כוסמין שוקולד

אפייה מוצלחת

ארוחה משפחתית או ארוחה רומטית זוגית – הריח והטעם של לחמניות כוסמין שוקולד יוצרים אווירה שמחממת את

הלב בכל אירוע שתעשו.

אני מאוד אוהבת את ניחוח האפייה באוויר שמקבל את בני משפחתי בסוף השבוע.  לכן,  לכל ארוחה חגיגית

אני נוהגת להכין לחם או לחמניות בהתאם לארוחה אותה אני בוחרת להגיש. אני מכינה לחם זיתים,

לחם עשבי תיבול, לחם או לחמניות ובתוכם הפתעות  או חלה לשבת, בקיצור מקפידה להכין לחמניות עם

תשומת לב לבני משפחתי. גם בהכנת ארוחה זוגית לא כדאי לוותר על אפייה שניחוחה ימלא את הבית וייצור אווירה

שמחממת את הלב.

הפעם בחרתי לקדם את פני משפחתי בלחמניות כוסמין שוקולד. את הלחמניות  ניתן להכין את הלחמניות

בצורות שונות- ספירלה, שבלול, עניבות, צמות, עגולות וכולי. את פניהן  מברישים בביצה טרופה ובוזקים מעל

שלל של תוספות לעיטור ועניין כמו: גרגרי שומשום, תערובת עשבי תיבול, אגוזים קצוצים שקדים

מולבנים או גבישי סוכר שאינם נמסים באפיה.

ללחמניות, ללחם ולחלות תוצרת בית  אין תחליף – עוד לפני הביס הראשון, הניחוח שלהם ממלא את הבית

ומקבל את בני המשפחה בחום ובאהבה. כל כך פשוט להכנה, כל כך טעים.

 

טיפסקל לאפייה מוצלחת

  • טרם האפייה הכניסו לתנור כלי עם מים חמים, כדי שייווצרו אדים.
  • העשירו את הלחמניות  ב-3/4-1/2 כוס צימוקים ו/או אגוזים או פירות מסוכרים.
  • המתיקו את החלה לפי הטעם בסילאן, בסוכר חום או בדבש.
  • לקבלת לחמניות פרווה החליפו את החמאה בשמן קוקוס מוקשה  או במחמאה/ מרגרינה

 

ניתן להכינן בצורות שונות לחמניות כוסמין שוקולד
לחמניות כוסמין שוקולד

החומרים ל– כ-24 – 28  יחידות קטנות

1 ק"ג קמח כוסמין מנופה פחות 3 כפות

50 גרם שמרים לחים  או 2 כפות שמרים מיובשים

3 כפות אבקת קקאו לא ממותקת, מנופה

1/2 כוס סוכר

1 כף סילאן/ דבש

1/2 כוס שמן

2 כפות  חמאה או מחמאה

1 כפית מלח

1 ביצה

3/4 כוס נטיפי שוקולד ציפס

1/2 2 -3 כוסות מים פושרים

להברשה

צלוחית עם מים

להבזקה

3 כפות קמח כוסמין

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, אבקת הקקאו, הסוכר, השמן ,הסילאן, החמאה/המחמאה, המלח,

הביצה ונטיפי השוקולד.

מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים.

מחלקים את הבצק ל- 28-24 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול קטן (במקרה שבוחרים להכין צורה אחרת

מספר הלחמניות ישתנה בהתאם לגודל ולצורה), מכדרים ומעצבים ללחמנייה עגולה.

מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת,  מברישים את הלחמניות עם מעט מים,

בוזקים מעל  מעט קמח. בעזרת מספרים גוזרים בצורת איקס במרכז כל לחמנייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של – 190 – 200 מעלות במשך כ-25 דקות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here