אין כמו ניחוחות אפייה בבית, בעיקר אלו של לחמים ולחמניות, החוויה הופכת למושלמת כאשר מתלווה לנגיסה הפתעה טעימה. כך הרגשתי כשטעמתי בפעם הראשונה

את הלחמניות הללו.

 

לחמניות הפתעה

החומרים: לכ- 30  יחידות

לבצק:

4 כוסות קמח מנופה

25 גר' גרגירי שמרים

קורט או 1/4 כפית מלח

1/2 1 כפות סוכר

1 כף גדושה חמאה מרוככת

3-4 כפות שמן

1 ביצה

3/4 1-1 כוסות מים

למלית:

3/4 כוס בצל מטוגן

250 גר' גבינה צהובה מגוררת

150 גרם גבינה מלוחה, מפוררת גס

3-4 עלי בזיליקום קצוצים

1 ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

להברשה:

1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: שמים את הקמח בקערה ומפזרים מסביב את גרגירי השמרים. יוצרים גומה ולתוכה מכניסים את המלח, הסוכר, החמאה, השמן והביצה.

מערבבים ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משמנים קלות את הבצק מסביבי.

משהים לתפיחה במקום חמים כשעה–שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס. או בוצעים כמות קטנה של בצק ומשטחים אותה בכף היד.

למלית: מערבבים בקערית את הבצל המטוגן הגבינה הצהובה המגוררת והגבינה המלוחה המפוררת. מוסיפים בזיליקום קצוץ וביצה  מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

מניחים כף מהמלית על כל עיגול בצק, מקפלים וסוגרים ככדור, מהדקים היטב את הקצוות מעל למלית.

עורכים את הלחמניות על תבנית אפייה משומנת, מברישים אותם בביצה טרופה בוזקים מעל שומשום  ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here