לחמניות הפתעה

נתקעתם עם שאריות של מיני גבינות שנשארו במקרר מחג השבועות? לא לזרוק.

אפשר להכין לחמניות שמרים ולהסתיר בתוכן מלית גבינות ממפנקת ונמסה בפה.

פתרון יעיל, יצירתי וטעים לשאריות החג. לחמניה ממולאת בגבינה

כשילדי היו צעירים, נהגתי לחפש  אחר פתרונות יצירתיים  כדי לחבב עליהם מאכל כזה או אחר.

זכור לי במיוחד הפתרון  שמצאתי במחלקת הלחמים והלחמניות, והפך ללהיט  במשפחתי:  בטרם כניסתן של הלחמניות לאפייה בתנור, שילבתי בתוכן טעמים ותוספות מגוונים.

כך למשל, צבעתי את הלחמניות באבקת קקאו מתוקה, ובפעם אחרת הוספתי חופן או שניים של נטיפי שוקולד ( שוקולד צ'יפס ).

כשהם מהרו לחוגים, דחסתי ללחמניות מלית בשרית או צמחונית. איני יכולה לתאר לכם  את קריאות השמחה שלהם,כשהם נגסו בלחמנייה הפושרת והממולאת.

ימים אלו של אחרי חג השבועות מאופיינים בחשיבה והרצון להיות יצירתיים ולמצוא פתרונות יעילים ובעיקר טעימים לכל אותם עודפים ושאריות של מיני  גבינות שנותרו מיותמות במקרר.

החיפוש אחר פתרונות אלו החזירו אותי באחת לתקופה בה הכנתי מבחר לחמניות ממולאות, וחשבתי שגם הפעם יהיה זה נכון לשלב בין הלחמנייה לגבינה.

מדובר בלחמניות שמבוססות על בצק שמרים מאוד בסיס שבתוכו מסתתרת מלית  גבינה מפנקת ונמסה בפה.

 קבלו מתכון וגם הדרכה צעד אחר צעד בסרטון

 

הלחמניות בתום האפייה

החומרים ל-כ 30-25 לחמניות

לבצק:

4 כוסות קמח, מנופה

25 גרם שמרים טריים

1 כפית סוכר

1/4 כפית מלח

1 כף חמאה או מחמאה

4 כפות שמן קנולה

1 ביצה

1/4 1 -1/2 1 כוסות מים

למלית:

250 גרם גבינה צפתית 5% שומן מפוררת

3 כפות בצל מטוגן, מסונן

2 כפות בזיליקום קצוץ דק

150 גרם גבינה צהובה מכל סוג,מגוררת

1 ביצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להברשה:

1 ביצה טרופה

1/2 כפית שמן

לבזיקה:

1/2 כוס גרגרי שומשום

אופן ההכנה:

שמים בקערה רחבה את הקמח, ומוסיפים את השמרים הסוכר, החמאה,השמן והביצה, מפזרים  סביב את המלח ושלים תוך

הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו.

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מחלקים את הבצק ל – 24 חלקים שווים ויוצרים כדורים.

משטחים בכף היד כדור בצק ,מניחים במרכז הבצק כפית מלית וסוגרים את הבצק על המלית. או יוצרים גומה  במרכז כדור הבצק,

ולתוכה מכניסים כפית מהמלית או יותר לפי הקוטר של כדור הבצק. סוגרים היטב ומעצבים ככדור. מניחים ברווחים בתבנית אפייה משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם השמן ובוזקים גרגרי שומשום על  הלחמניות.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ – 40 דקות. מגישים חם.

בואו לראות סרטון קצר: איך עושים לחמניות ממולאות צעד אחר צעד

  • טיפסקל לשימוש בשמרים

אפשר להשתמש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח,

אין צורך להמיס בנוזל  ואו להתסס אותם קודם לעבודה.

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here