

אני מאוד אוהבת בצק שמרים. זהו בצק קל להכנה נפלא ללישה ידנית, למרות שאני חייבת לאודות שאני מעדיפה להכינו תמיד במערבל חשמלי עם וו הלישה. מכוון שאני מכינה כמות מאוד גדולה של בצק אזי הלישה במערבל החשמלי ממש נוחה. מתוך כך למדתי שעל מנת להצליח בלישה במעבד החשמלי חשוב מאוד במהלך הלישה לשנות מספר פעמים את מהירויות עיבוד הבצק. בדרך זו מדמים הכי טוב את הלישה בכפות הידיים. כמובן שאתם יכולים להכין את הבצק כך בלישה ידנית רגילה ללא מערבל חשמלי או מעבד מזון.
בצק שמרים חייב לנוח, או יותר נכון צריך לאפשר לו את התנאים והזמן על מנת שיתפח ויכפיל את נפחו, לשם כך יש לתת לו את התנאים האופטימליים והדבר קורה במקום חמים. אם אתם קצרים בזמן, אפשר בהחלט לתת לבצק לנוח במקרר ולמחרת לעבוד אתו. כל שבוע אני מכינה לחמניות הפעם בחרתי להגדיל את כמות הנוזלים עד שכמעט היה קשה לעצב את הלחמניות בידיים. כמות הנוזלים הגדולה מהרגיל הניבה תוצאה מפתיעה לחמניות רכות רכות כמו כרית או עננים מה שתבחרו ומחוברות אחת לשנייה.


**** היות ופונים אלי המון לגבי כמות הנוזלים . החלטתי להוסיף הבהרה נוספת בעניין המים – שימו לב גם ציינתי בפתיח שלי כאן למעלה. יש במתכון הזה כמות גדולה של מים. אם בדרך כלל לבצק לחלות או לחמניות מספיק 3-
1/2 3 כוסות מים כאן אפשר להגיע עד – 1/2 4 כוסות מים תלוי בסוג הקמח והגלוטן שבו. אתם לא אמורים לקבל בצק רך וגמיש כמו שאנו רגלים בבצק שמרים לחלות. במתכון הזה יש ללוש ולהוסיף מים עד שהבצק הופך לרך מאוד שקשה לעצב אתו לחמנייה. מתקבלת לחמנייה רכה מאוד ראו את התמונה של הלחמניות כאן . הן מקבלות צורה יפה רק בתום האפייה.
החומרים: ל- כ- 20-18 יחידות קטנות
1 ק"ג קמח, מנופה
50 גרם שמרים לחים או 2 כפות שמרים מיובשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 2 -3 **** 1/2 3 – 4 כוסות מים פושרים תלוי בדרגת הספיגה והגמישות של הבצק
להברשה:
1 ביצה טרופה
להבזקה:
1/4 כוס גרגרי שומשום
2 כפות גרגרי שומשום כהה


אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח ומוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה מוסיפים את הנוזלים . ממשיכים ללוש עד שהבצק אחיד רך וממש עדין ( אינו דומה כלל לבצק לחמניות רגיל). משהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה שעה וחצי).
מחלקים את הבצק ל- 20-18 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול קטן ומכדרים עד כמה שניתן ( הבצק רך מאוד) ללחמנייה עגולה. ראו תמונה – לא בדיוק עגול יפה וחלק מאוד רך.


מסדרים את הלחמניות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה קצרה נוספת של 15 דקות.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ובוזקים עליהן גרגרי שומשום בהירים וכהים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות במשך כ-25 דקות.


סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
פסקל היקרה
כמה זה כוס?
יכולה לתת מ"ל מדוייק?
תודה רבה
הי איילה
אני משתמשת בדרך כלל בכוס של 200 מ"ל
את יכולה להשתמש בכוס אוניברסלית אבל להשתמש בה לכל אורך המתכון הכול באותה הכוס