קבלו מתכון להכנת לחם נפלא לשבועות. מכינים את הבצק יום מראש ושומרים מכוסה במקרר.

חשוב לדעת הבצק מתקבל דליל ובמבט ראשון נדמה שעשיתם טעות, אך השהייה במקרר מייצבת אותו.

אתם יכולים להשתמש ברוטב פסטו או ברוטב פלפלים אחר וכן אפשר לשלב במלית גבינות לפי טעמכם.  והשתמשתי בסיר פלא לקבלת מראה מיוחד ומעניין.

 

החומרים: לסיר פלא

230 גרם חמאה

1/2 כוס חלב

3 כוסות קמח

3 כפות סוכר

50 גרם שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

3 חלמונים

1/4 כפית מלח

1 צנצנת פסטו קנוי או רוטב פלפלים פיקנטי,

1/2 -3/4 כוס גבינות מפוררות לפי טעמכם

2 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים דק

לציפוי ובזיקה:

1 חלמון

1 כף מים

100 גרם צנוברים (או אגוזי מלך גרוסים)

 

 

אופן ההכנה:

מחממים את החמאה וחלב עד המסה. מסירים מהאש ומצננים קלות.

מנפים לקערה גדולה ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וחלמונים ומערבבים.

מוסיפים לקמח את החמאה המומסת עם החלב, מערבבים בכף עץ ולשים בידיים או במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50.

מורחים פסטו על המלבנים מפזרים מעט גבינות,זיתים קצוצים ומגלגלים אותם מהצד הקרוב אלכם אל הצד המרוחק. מניחים בתבנית משומנת כשהסגירה כלפי מטה.

פורסים את הגלילים בעובי ½1 ס"מ ומסדרים בתבנית מסביב כשהמילוי כלפי מעלה.

טורפים חלמון ומים ומברישים את הבצק. מפזרים מעל צנוברים, מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.

אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

 

צילום: שוקה כהן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here