לחם ממולא בבצלים, פיסטוק, חמוציות

לחם ממולא בבצלים, פיסטוק, חמוציות. מוגש עם סלט שומר טרי מתקתק. ניתן להכין לחם אחד גדול מכל כמות הבצק אך כאן ההצעה היא להכין מכמות הבצק לחמים אישים וממולאים, המקנים ללחם נופח מעניין ופינוק אישי לכל סועד.

החומרים:  ל-6 מנות

לבצק:

25 גרם שמרים טריים

1/2 1  כוסות מים פושר

500 גרם קמח מנופה

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

למלית:

4 כפות שמן

3 בצלים קלופים ופרוסים דק

1 כוס פיסטוקים שהושרו במים סוננו קולפו, וקוצצו דק

2 כפות חמוציות קצוצות גס

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

קורט קינמון

להברשה ובזיקה:

שמן זית

מלח גס

לסלט:

1 קלח שומר גדול נקי ופרוס דק

מיץ מלימון 1 קטן

1 כף גרגרי רימון

1 כף עלי נענע קצוצים

האופן ההכנה:

בצק- ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים . מניחים בקערה רחבה את הקמח מוסיפים את השמרים המומסים, השמן, ויתר המים לשים היטב ומוסיפים את המלח . ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים למגע מניחים בקערה ומכסים  במגבת או ניילון ניצמד.

מתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.מחלקים את הבצק לכדורים ( כל כדור במשקל 100 גרם) מסדרים את כדורי הבצק על נייר אפייה ומכסים במגבת או ניילון ומשהים להתפחה כ-20 דקות.

המלית- מחממים שמן במחבת בינונית מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד  שהבצלים מזהיבים קלות ומתרככים . מוסיפים את יתר החומרים מערבבים ומכבים את הלהבה.

מרדדים כדור בצק על משטח מקומח  לפיתה קטנה,מניחים  2-1 כפות מהמלית במרכז עיגול הבצק . אוספים את שולי הבצק וסוגרים מעל למלית ככדור ממולא משטחים קלות בכפות הידיים . בדרך זו מכינים את יתר הלחמים הממולאים.

מניחים את הלחמים הממולאים בתבנית משומנת כשתפר הסגירה שלהם כלפי תחתית התבנית . מסדרים את הלחמים ברווחים  נוחים לאפשר תפיחה נוחה באפייה. מברישים  בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס.

אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה ל- 200 מעלות צ' כ- 12-10 דקות עד שהלחמים מזהיבים ומשחימים קלות.

הסלט- בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים מלבד גרגרי הרימונים. מניחים לחם ממולא על צלחת הגשה אישית מניחים מעל ללחם  חופן מהסלט ומעטרים בגרגרי הרימון ומגישים. בדרך זו מגישים את כל הלחמים.

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here