לחם מחמצת בהיר

לא פעם  הכנתי במטבחי לחמים מסוגים שונים. חלות, לחמניות, לחמים מסוגים שונים של קמח

וכאלו שהכילו בתוכם הפתעות מעניינות. כולם סחטו קריאות התפעלות ומחמאות רבות.

אבל מעולם לא הכנתי לחם שאור בבית.

עד שהתחלתי לגדל במטבחי מחמצת כך הלחמים שהכנתי הפכו לאחרים ומיוחדים יותר .

מכינים את הבצק ונותים להתפחה
מכינים את הבצק ונותים להתפחה

החומרים: לכיכר אחת גדולה או 2 קטנות

1 כוס מחמצת מוכנה

1/2 1 כוסות מים

1/4 4 כוסות קמח, מנופה

1/2 1 כפות מלח

לעבודה:

1/4 כוס קמח תירס + מעט קמח לעיבוד הבצק ומשטח העבודה

אופן ההכנה: 

מניחים את המחמצת בקערת מערבל חשמלי ומוסיפים את המים. מערבלים באיטיות  בעזרת וו לישה כשתי דקות ומוסיפים את הקמח תוך ערבול.

מערבלים כ- 3 דקות ומוסיפים את המלח. ממשיכים לערבל במשך כ- 10-8 דקות . מקמחים קערה רחבה ומניחים את הבצק להתפחה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים  כשעה- שעה וחצי.

לשים היטב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. לשים ומעצבים את הבצק לכיכר אחת  (או שתיים ) ומניחים  להתפחה נוספת בסלסילה

מרופדת בבד כותנה ומקומחת  קלות בקמח וקמח תירס. מתפיחים במשך  כ- 6-5 שעות.

מצננים על רשת ברזל
מצננים על רשת ברזל

מרפדים תבנית בנייר אפייה ובזוקה במעט קמח תירס. הופכים עליה את הבצק שהכפיל את נפחו. יוצרים על פני הבצק 4-3  חתכים בעזרת סכין חדה.

זו החותמת שלכם על הבצק. נוטלים מעט קמח ובוזקים קלות על פני הכיכר.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (250  מעלות ) ואופים במשך 15 דקות.  מנמיכים את הטמפרטורה  ל-220 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 40-30 דקות,

או עד שכאשר מקישים על תחתית כיכר הלחם היא משמיע קול חלול.

 

פורסים ומגישים לצד ריבה תוצרת בית
פורסים ומגישים לצד ריבה תוצרת בית

 

  • טיפסקל לגיוון וטעם

אפשר לשנות את סוגי הקמח בהתאם להעדפתכם.

אפשר להוסיף ללחם זיתים מגולענים, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here