לפנים נהגו לאפות את הלחמים בתנור מרכזי של היישוב ("כּוּשָה"). היום רבים מכינים אותו בבית. ללחם הביתי אין תחליף. ניחוחו הנפלא הממלא את הבית מקבל את בני המשפחה בחום ובאהבה גדולה.

החומרים: ל- 4-3 כיכרות

1 ק"ג קמח, מנופה

1 שקית שמרי שמרית, או 1 קובייה שמרים טריים ( 50 גרם)

4 כפות שמן

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1/2 2 -3 כוסות מים פושרים

להברשה:

1 ביצה טרופה + 1 כפית שמן

1/4 כוס זרעי שומשום

אופן ההכנה:

שמים בקערה עמוקה את הקמח . צרים גומה במרכזו, ומכניסים לתוכה את גרגירי השמרית, השמן והסוכר. בוזקים סביב הגומה את המלח.

מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מדופנות הקערה. מכסים במגבת עבה ומעמידים במקום חמים כ-1/2 1 שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבדים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל-4-3 חלקים. מעצבים אותם לכיכרות מוארכות. מניחים את הכיכרות ברווחים על תבניות האפייה המשומנות היטב. בסכין חדה צרים 3 חריצים אלכסונים על כל כיכר. משהים במקום חמים כחצי שעה להתפחה נוספת.

מברישים את הכיכרות בביצה הטרופה עם השמן ומפזרים עליהן זרעי שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ') ואופים כ-30-35 דקות. מוציאים ומצננים.

 

לחם ביתי בצורות
לחם ביתי בצורות
  • טיפסקל להצלחה

אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם ב-1/2 כוס מהמים, בוזקים עליהם מעט סוכר ומשהים במקום חמים להתססה במשך 10 דקות.

במקום כיכרות לחם אפשר להכין מהבצק לחמניות מוארכות אישיות.

אם מעוניינים בלחמים זהובים יותר מאשר שחומים, לא מוסיפים שמן אל הביצה הטרופה.

אפשר למרוח את הכיכרות במעט שמן בלבד, ללא הביצה.

להכנת חלות ולחמניות מתוקות, מוסיפים 1/2 כוס סוכר ו-2 כפות שמן נוספות.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here