לחם הפתעה עשיר בפירות מיובשים המקנה ללחם טעם עשיר המזכיר אפילו עוגה. אפשר להמיר את הפירות המיובשים בעשבי תיבול מעניינים כמו בצלים מטגנים, בזיליקום, אורגנו, זיתים כבושים ועגבניות מיובשות.

 

החומרים: לתבנית כיכר

350 גרם קמח תופח מאליו מנופה

3 כפות סוכר דמררה

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס גרעיני חמנייה קלויים

3 כפות שקדים מולבנים קצוצים גס

2 כפות שומשום קלוי

1 כפית מלח

1 בקבוק בירה (330 מ"ל)

1 כף שמן שומשום או שמן אחר

לפיזור:

1 כף גרגרי שומשום קלויים

1 כף גרעיני חמנייה קלויים

 

אופן ההכנה: 

מניחים בקערה רחבה את החומרים מלבד בקבוק הבירה מערבבים היטב ומוסיפים את הבירה תוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית כיכר משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.

משטחים את העיסה היטב ומפזרים מעל את השומשום וגרעיני החמנייה הקלויים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- 180 מעלות צלזיוס כ-35-40 דקות או עד אשר קיסם בננעץ במרכז הלחם יוצא יבש ונקי.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here