זה לחם בשבילכם

ללחם הביתי אין תחליף – עוד לפני הביס הראשון, הניחוח שלו ממלא את הביתומקבל את בני המשפחה בחום ובאהבה. כל כך פשוט להכנה, כל כך טעים בפה

בילדותי הייתה הבחנה אחת ברורה: כיכר לחם כהה וכיכר לחם לבן. הגיוון נשמר בעיקרלקראת שבת עם הופעתן של החלות והלחמניות.

המבחר הגדול של הלחמים שלהם אנחנו נחשפים בשנים האחרונות לא היה קיים אז.ההתפתחות הזאת מבורכת. הרבה סוגים של לחמים בצורות שונות ובטעמים ייחודיים.

גם לחמים נטולי גלוטן לא קופחו. הלחם עשוי מבצק כל כך בסיסי, אבל הוא יכול להכיל מנעד תוצרים מפתיע ומגוון. העבודה מתנהלת סביב עיקרון פשוט: מניחים בקערה קמח, מים ושמרים.

לישה נמרצת, התפחה, עיצוב – ולתנור. רוצים לשדרג או לשנות? משחקים עם סוגי הקמחים. בהתאם לנדרש משפרים עם תוספות. מעצבים לפי מיטב היצירתיות, מברישים ומצפים לפני אפייה.

אני מסתפקת בהברשה קלה של ביצה טרופה. אחר כך מעטרת בגרגירי שומשום או בשלל פיצוחים וגרעינים: גרעיני חמנייה או דלעת, גרגירי פשתן, שומשום, פרג ועוד.

ללחם הביתי אין תחליף – עוד לפני הביס הראשון. הניחוח שלו ממלא את הבית ומקבל את בני המשפחה בחום ובאהבה. אמצולכם נוהג לפחות פעם בשבוע.

טוב, פעם בחודש. לפנק את בני הבית בלחם חמיםהיישר מהתנור הביתי שלכם.

 

לחם בית עם הברשת ביצה טרופה ופיזור גרגרי שומשום
לחם ביתי בטעמים

החומרים: ל-4-3 לחמים דקים

500 גרם (½3 כוסות) קמח, מנופה אפשר לשלב בכל מיני קמחים

25 גרם שמרים טריים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

3 כפות שמן

1-½1 כוסות מים

למלית:

1/4 -1/2 כוס של תוספות שונות ממה שנשאר- זיתים ,עגבניות מיובשות,פירות מיובשים,אגוזים או נטיפי שוקולד ,צימוקים וכו'

להברשה:

1 ביצה

1 כף מים

מלח גס, זעתר, פלפל שחור גרוס, פלפל אדום יבש גרוס, שומשום, קצח, רוזמרין קצוץ

לחם בית בהברשת מעט מים ופיזור מעל תבלים ומלח

אופן ההכנה: 

מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה קמח ושמרים. מפזרים מסביב מלח, סוכר ושמן.

לשים ומוסיפים בהדרגה מים, עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה. – כמות המים יכולה להשתנות בהתאם לסוגי הקמחים ששולבו בבצק .לכן יש להוסיף את המים בהדרגה ואם צריך מוסיפים עוד ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים את התוספת למלית אותה בחרתם ולשים שוב.

מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים. לשים ומרדדים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ, ומסדרים ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

טורפים ביצה ומים ומברישים בתערובת את הבצק. בוזקים מעל תבלינים לפי הטעם, מכסים ומשהים להתפחה כ-20 דקות נוספות.

אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בלחמים יוצא נקי ויבש.

 

צילומים: חגית גורן, פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here