

דבר לא ישווה לטעם הפשוט שנרקח באהבה, ויעידו מאות המיילים שקיבלתי מכם עם סיפורים נפלאים והמתכונים הביתיים שלכם לחנוכה.
את המתכון הבא קיבלתי מאורלי-פורטונה פנחס מאזורשכתבה לי כך: "אבי היקר, ניסים בירס ז"ל, היה איש קשה יום שעמל קשה לפרנסתנו. בחנוכה בד"כ אימי טרחה במטבח והוציאה מטעמים נפלאים מתחת לידה. אבל היה דבר אחד שחכינו לו אחי ואני כילדים שאבי יכין עבורנו בחנוכה: לחם בדבש, הוא עשה זאת הכי טעים שיש. פרוסת לחם לבן עבה טבולה בביצה שהוקצפה עם סוכר ומטוגנת עד להזהבה/ השחמה במחבת. את הפרוסה המטוגנת טובלים מייד בסירופ ומניחים על צלחת שטוחה גדולה את כל הפרוסות. בערבית קראנו לזה ברוז' בלעסל".
הסיפור והמאכל הפשוט והנהדר הזה שבו את ליבי, תרגמתי את הסיפור למתכון מדויק, הנה הוא לפניכם:
החומרים: ל-4 מנות
2 ביצים
2 כפות מים
2 כפות סוכר
4 פרוסות לחם ( לחם כהה , לחם דגנים, חלה ,לחם לבן)
שמן לטיגון
לציפוי:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה:
מניחים את הביצים בקערה בינונית וטורפים במזלג, מוסיפים תוך טריפה את המים והסוכר ומבליעים יחד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה.
מחממים מעט שמן במחבת רחבה, טובלים את הפרוסות בבלילת הביצים ומטגנים במחבת משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב.
מניחים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר בינוני על להבה בינונית ומבשלים עד לקבלת סירופ צמיגי בגוון דבש ענברי כ- 40 דקות.
טובלים את הפרוסות המטוגנות בדבש ומניחים בצלחת הגשה נאה.
- טיפסקלאפשר להוסיף לציפוי מקל קינמון. לממהרים אפשר להסתפק בבזיקת הפרוסות בסוכר.אפשר לגוון את בלילת הביצים בחלב, סוכר או תמצית וניל.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק