לחם-אגוזים-וחמוציות

אם אתם מעוניינים להכין לחם מעניין ומפתיע זה המתכון עבורכם. לחם המתאים לכל ארוחה ומנות פתיחה השילוב בין תערובת קמח מלא וקמח לחם יוצרת מרקם קליל ומיוחד.

החומרים:  ל- 2  תבניות כיכר- 2 לחמים

3 כוסות מים פושרים

1/2 קוביית שמרים טריים/ 1/2 שקית שמרית.

1 כוס קמח מלא

1/2 5 כוסות "קמח לחם"

1/2 1 כפיות מלח

3/4  כוס אגוזי מלך שבורים גס. או אגוזי לוז או זיתי קלמטה

1/4 כוס חמוציות או צימוקים בהירים

אופן ההכנה:

במיקסר עם "וו לישה" מערבבים את הקמח המלא, "קמח לחם" והמים כ- 2-3 דקות במהירות איטית ומשאירים בקערה מכוסה במגבת מטבח לחצי שעה.

לאחר חצי שעה מוסיפים את השמרים ולשים כ- 2 דקות מהירות איטית ו- 5 דקות במהירות בינונית. מאטים למהירות איטית מוסיפים את המלח ולבסוף את האגוזים. מכסים במגבת מטבח ומשאירים בטמפ' המטבח כשעתיים עד להכפלת הנפח.

מחלקים ל- 2 ומעצבים: מוציאים את הבצק מן הקערה לשולחן עבודה מקומח ויוצרים 2 כדורים. מכסים במגבת מטבח ל 15 דקות ומעצבים לאחר מכן לצורה הסופית- צורת כיכר לחם אובלית, מתפיחים כשעה.

מחממים תנור ל200 מעלות, מכניסים את תבנית הלחמים למרכז התנור. מניחים  תבנית בתחתית התנור עם כוס מים חמים ואופים כ-45 דקות עד השחמה קלה ושהלחם יציב.

 

טיפסקל  להתפחה ולאפייה

רצוי לחרוץ עם סכין חיתוך את הלחם לפני הכנסתו לאפייה כדי לקבל התפחה יפה של הלחם במהלך האפייה.

ניתן לאפות את הלחמים על "אבן שמוט"  בדרך זו מתקבל  לחם הדומה לזה של מאפיות הבוטיק, מומלץ לחמם את התנור ואת האבן בתוכו מהתחלה ולהניח את הלחם ישירות ע"ג האבן החמה ולאפות.

המתכון באדיבות מיקי שמו, צילום: דן פרץ

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here